Ismerd meg a Monacoint, Japán kriptovaluta mémjét

Nyugaton a népszerű Dogecoin kriptovaluta azzal vált híressé, hogy egy mémként futtatták fel a coint. A Monacoin hasonló szerepet játszik most.

Japán natív kriptovalutája, a Monacoin (MONA) szárnyalt a hónap elején, 2019. szeptember 14-én 17%-os napi növekedést ért el. A Mona elég mély szintről ugrott meg, ugyanis augusztusban rekord alacsony árfolyamon kereskedtek vele. A Japán Virtuális Valuta Tőzsdei Szövetség (JVCEA) szerint a japánok újra elkezdték venni a MONA-t.

MONA 90 napos árfolyamchart

Mr. Watanabe

A Monacoin volt Japán első natív kriptovalutája. 2014-ben fejlesztette le egy ismeretlen fejlesztő, aki magát Mr. Watanabenek nevezte. A pszeudonimet sokan Satoshi Nakamoto hódolatának gondolják. A Watanabe egy átlagos Japán családi névnek számít, és gyökerei egészen a középkori időkig mennek vissza, és révészek körében volt elterjedt név.

A Monacoin nagyon népszerű kriptovaluta a japán kereskedők körében, mert több kriptotőzsde is listázza a MONA-t Japánban, és a japánok számára nagyon fontos, amit képvisel.

A Mona mém

A Monacoin a Litecoin egy forkja. A Dogecoinhoz hasonlóan egy népszerű internetes mémen alapszik. A Monacoin Monat képviseli, egy ASCII macskát a 90-es évek végéről, ami nagyon népszerű volt a japánok körében. A MONA a natív kriptovalutája a a proof-of-work algoritmusú Monacoin hálózatnak.

A Monacoin coin kínálata 105.120.000 darab, egy új blokk 1.5 percenként keletkezik, ami gyorsabb mint a Litecoin, amit 2.5 percenként bányásznak, és sokkal gyorsabb mint a Bitcoin (10 percenként egy blokk). A gyors blokkgenerálás alacsony tranzakciós díjakat hozott, és ezért nagyon hatékonyan eszköze az utalásoknak.

A Monacoin legmagasabb árfolyamát 2017. december 6-án érte el 19.75 USD-n az altcoin boom idejében. A MONA ASIC-ellenálló, és a többi proof-of-work kriptovalutától eltérően egyéni bányászok is bányászhatják normál CPU gépekkel.

A rejtélyes eredete ellenére a coinnak nagyon erős fejlesztői közössége van, akik támogatták a SegWit és Lightning protokollokat is, így a coin versenyképes maradt a különféle nemzetközi kriptotőzsdéken is.

Napi szinten körülbelül 350.000 USA dollár értékben kereskednek vele a legnagyobb tőzsdéken mint a Bitbank (ahol a kereskedés nagy része bonyolódik), Bittrex, Upbit, Livecoin és CryptoBridge. A MONA kereskedési párjai a BTC és a japán jen, de természetesen USDT stabilcoinban is jelentős volument produkál.

A MONA tárolható a Coinomi és Electrum Mona tárcákban, és a Monacoin core tárcák több platformon is elérhetőek.

A japánok büszkesége

A japánok nagyon büszkék arra, hogy natív digitális valutájuk van, és a helyi kriptokereskedők egyik kedvence a coin.

A JVCEA jelentése szerint, amely szövetségnek 18 kriptotőzsde a tagja, 2019. eleje óta elkezdett emelkedni a MONA tulajok száma, amivel egyidejűleg a Bitcoin tulajdonosok száma csökkent (amivel közrejátszhatott a Bitcoin árfolyam emelkedése is).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük