Ismét bevásárolt Bitcoinból a MicroStrategy, kapóra jött az alacsony ár

A MicroStrategy újabb jelentős Bitcoin felvásárlást jelentett be. A legfrissebb értesülések szerint újabb 10 millió dollárt fektetett a vállalat a népszerű kriptovalutába.

Míg sok kisbefektető azon siránkozik, hogy Elon Musk Twitter trollkodása miatt mélyrepülésbe fogott a Bitcoin, addig mások vásárlási lehetőséget látnak a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező kriptovaluta árfolyamának esésében.

Az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet, röviden a SEC bejelentése szerint az üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat, a MicroStrategy ugyanis újabb 10 millió dollár értékű Bitcoint vásárolt, érménkénti 43 663 dolláros átlagáron.

A kriptoközösségben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Michael Saylor cége jelenleg 92 079 Bitcoinnal rendelkezik, amelyek becsült értéke 2,251 milliárd dollár.

Figyelemre méltó, hogy a MicroStrategy kevesebb mint egy hete, május 13-án jelentette be az előző, 15 millió dolláros vásárlását. A bejelentés nyilvánvalóan támogatásként történt, nem sokkal azután, hogy a Tesla a furának tűnő környezetvédelmi aggályokra hivatkozva felfüggesztette a Bitcoin, mint fizetőeszköz elfogadását.

Saylor, a cég vezérigazgatója a Twitteren kritikákkal illette a Tesla döntését. Habár Musk tisztázta, hogy ettől függetlenül a Tesla még megtartja a Bitcoin befektetéseit, az árfolyam megindult lefelé. A MicroStrategy-nek ez épp kapóra jöhetett, így a végén még meg is köszönheti Saylor Musk kavarását a közösségi médiában. A BTC árfolyama még mindig gyengélkedik, jelenleg 43 980 dolláron kereskednek a kriptopénzzel.