Iszonyú kínai valóság – gyermekáldozatok a kommunista rezsimben

A Kínai Kommunista Párt (KKP) 100. évfordulójának megünneplésére a kínai iskolák és óvodák köszönetet mondanak a pártnak a megfeszített munkájáért. A “Hálás vagyok a pártnak, amiért ilyen jó körülmények között élek” propaganda szöveg mögött azonban súlyos titkok húzódnak. A gyermekbántalmazás és az óvodai erőszak minden kínai intézménybe beszivárgott, de a kommunista rezsim igyekszik mindent a szőnyeg alá söpörni.

A Shaanxi tartománybeli Xi’an óvodában egy hároméves kislány holttestén 29 tűszúrást találtak. Egy négyéves kisfiút többször is tűvel szurkált három tanár Sencsenben. Egy daliániai óvónőről kiderült, hogy erőszakos, több óvodás gyermek teste tele volt sebhelyekkel. A Guangdong tartománybeli Puningban egy óvónő úgy megütött egy gyermeket, hogy a szája felrepedt, egy foga pedig kiesett. Egy hároméves kisfiú Harbinban fej- és nyaksérüléseket szenvedett, miután egy tanár brutális erővel székletbe nyomta a fejét. Ez nem egy ócska, amerikai film meghökkentő jelenetei, hanem a kínai valóság.

Gyermekek százezreivel erőszakoskodnak nap, mint nap a tanárok, óvónők, a tanulóknak azonban csak egy feladatuk van. Némán tűrni, és a dicső kommunista párt nevét zengeni.

Az önbecsülés teljes lerombolása

Yunnan tartományban egy anya arról számolt be, hogy hároméves kislányát az óvodában a tanítónő arra kényszerítette, hogy a vécéből egyen, mert rosszul viselkedett az ebéd során. Más gyerekek állítólag elmondták, hogy többször is látták, amint a lányt a tanára hajánál fogna cipelte a mosdóba és a széklet evésére kényszerítette.

A Hunan tartománybeli Yongshun megyében egy második osztályos tanár megkért mintegy 20 diákot, hogy adakozzanak. Ezután a szülőket mozgósította az adománygyűjtésre. Az adakozás azonban nem önkéntes, hanem kötelező. Aki nem fizet, annak a gyereke csúnyán megjárja.

2018-ban a Guangdong tartománybeli Maoming egyik általános iskolájában egy tanárnő lefotózott 10 gyereket a színpadon, akik hátratett kézzel álltak, mert nem adakoztak, majd készített egy videót, és elküldte a szülői csoportnak. A videón a tanár elmondta hangosan a gyerekek nevét és hozzátette, hogy a diákok büntetésben részesülnek, hiszen nem adtak az iskolának pénzt. A felvétel még az állami tévébe is bekerült, ami Kínában nem ritka, hiszen 2013 óta nyilvános, ún. vallomásokat mutatnak be főműsoridőben, ahol a bűnt elkövető emberek vagy gyerekek, a nagyközönség előtt bevallhatják tetteiket és talán megbocsájtást nyernek.

Számos rejtélyes haláleset

Április 13-án a Shandong tartománybeli Taierzhuang óvodájában hirtelen meghalt egy négyéves kisfiú. Amikor a gyermek családja az óvodába sietett, és kérte, hogy ellenőrizzék a biztonsági kamerát, az iskola azt válaszolta, hogy a kamera elromlott. A gyermek halálának oka máig tisztázatlan.

Április 28-án Yulin városának egyik óvodájában egy férfi egy késsel kezdett el hadonászni, és válogatás nélkül megtámadta a tanárokat és a diákokat. A helyi hatóságok szerint az incidensben két gyermek meghalt, és 16 személy megsebesült. Az interneten azonban több szülő azt írta, hogy kilenc gyermek hunyt el.

A 2010 és 2020 közötti nyilvános adatok azt mutatják, hogy az elmúlt 11 évben minden évben egyre több gyilkosság történik a különféle oktatási intézményekben, különösen az általános iskolákban és az óvodákban.

Korábban többen tiltakoztak az iskolai erőszak ellen. Országszerte több iskola és óvoda kihelyezett egy plakátot, amire azt írták: “Minden sérelemért fordulj balra, a kormány ott van.” Ezzel a kommunista pártot okolták az elszabadult pokolért. Akkor sok elemző azzal érvelt, hogy a Kínában gyakori iskolai támadások nem egyszerűen bűncselekmények, hanem szociális problémákból eredő mentális problémák. Kína gazdasági növekedésével és a rezsim uralmával a gazdagok és szegények közötti egyenlőtlenségek növekedtek, ami a depresszió és az erkölcs elvesztésének problémáihoz vezetett. Ezenkívül a jogrendszer hibás, ami a méltányosság és az igazságosság hiányát eredményezi. Mindez tovább rontja a mentális egészségügyi problémákat.

Nagyon fontos, de figyelmen kívül hagyott tény az, hogy ami a kínai iskolásokat megkülönbözteti a világ többi részétől, az a piros sál. Az iskolásoknak kötelező viselniük a piros sálat, amely a Kínai Kommunista Párthoz való tartozás jelképe. Sok gyermek halála pedig közvetlenül összefüggésbe hozható a vörös sállal, amely halálos fegyverré vált. Rendszeres az iskolában a fojtogatás, több diák már nem bírja az állandó megfélemlítést és erőszakot, így a párt híres sáljával akassza fel magát.

A Kínában megismétlődő, megdöbbentő esetek a KKP propagandájának arculcsapását jelentik. A gyerekek félelemben és rettegésben élnek, és már életük hajnalán megértik, hogy a “Hálás vagyok a pártnak, amiért ilyen jó körülmények között élek” szöveg csak egy elcsépelt duma.

További érdekes cikkeink: