A kínai hadsereg 2015-ben olyan fegyver fejlesztését vitatta meg, mely az ellenség egészségügyi rendszerét romba dönti

2015-ben a kínai hadsereg tudósai Vuhanban arról tárgyaltak, hogyan lehetne a SARS koronavírust biológiai fegyverré változtatni. A Kínai Kommunista Párt, röviden KKP tudósai egy amerikai finanszírozású civil szervezettel dolgoztak együtt azért, hogy a denevér koronavírusok könnyebben fertőzzék meg az embert- írta a The Weekend Australian hírportál.

Egy 263 oldalas dokumentumból, amelyet a Népi Felszabadító Hadsereg tudósai és magas rangú kínai közegészségügyi tisztviselők írtak, és amelyet az amerikai külügyminisztérium a COVID-19 eredetének vizsgálata során szerzett meg, kiderül, hogy egy biológiai fegyveres támadás során a kórházi ellátást igénylő betegek hirtelen megugró száma “összeomlást idézhet elő az ellenség egészségügyi rendszerében.”

A dokumentumban leírtak arra engednek következteti, hogy a SARS koronavírusok “a genetikai fegyverek új korszakát” jelenthetik, és megjegyzi, hogy “mesterségesen manipulálhatók egy újonnan megjelenő embert is megbetegítő vírussá, majd fegyverré alakítható és eddig soha nem látott módon szabadjára engedhető”.

A brit és az ausztrál külügyi és hírszerzési bizottságok elnökei, Tom Tugendhat és James Paterson szerint a dokumentum komoly aggodalmakat vet fel COVID-19 eredetével kapcsolatban.

Érdekes információk láttak napvilágot

A kínai nyelvű dokumentum, melynek címe The Unnatural Origin of SARS and New Species of Man-Made Viruses as Genetic Bioweapons (A SARS nem természetes eredete és az ember által létrehozott új vírusfajok, mint genetikai biofegyverek), felvázolja Kína előrehaladását a biológiai fegyverek kutatásának területén.

“Más tudományterületek fejlődését követve jelentős előrelépések történtek a biológiai hatóanyagok terén” – áll a dokumentumban.

A szerzők közül tízen a Xi’an-i Légierő Orvosi Egyetemhez köthető tudósok és fegyverszakértők, amely az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézetének információi szerint “nagyon magas kockázatúnak” minősül az orvosi és pszichológiai tudományok terén végzett kutatásaik miatt.

A Xi’an Orvosi Egyetem Hszi Csin-ping elnök 2017-es katonai reformjainak keretében a Népi Felszabadító Hadsereg parancsnoksága alá került. A közel 300 oldalas dokumentumot Robert Potter, digitális törvényszéki szakértő vezetősével ellenőrizték, így derült ki, hogy azt valóban a már említett kínai kutatók és tudósok írták.

Mike Pompeo, volt amerikai külügyminiszter és Kína főtanácsadója, Miles Yu a Wall Street Journal februári véleménycikkében hivatkozott is a dokumentumra, azt írva, hogy “egy 2015-ös Népi Felszabadító Hadsereg tanulmánya a 2003-as SARS-koronavírus kitörését külföldi erők által indított korabeli genetikai fegyverként kezelte”.

Peter Jennings, az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet ügyvezető igazgatója szerint a biológiai fegyvereket támadó vagy védekező céllal is lehet használni. “Ha azért hozod létre, hogy megvédd a hadseregedet egy biológiai támadástól, akkor ezzel egyidejűleg a hadseregednek olyan képességeket is adsz, hogy támadó céllal használhassa ezeket a fegyvereket. A kettőt nem lehet szétválasztani”.

Lehetne még tagadni, de minek

A tanulmány azt is vizsgálja, hogy milyen optimális körülmények között lehet a biológiai fegyvert bevetni. “A biofegyveres támadásokat a legjobb hajnalban, szürkületben, éjszaka vagy felhős időben végrehajtani, mert az intenzív napfény károsíthatja a kórokozókat” – áll a tanulmányban. “A biológiai anyagokat száraz időben kell felszabadítani. Az eső vagy a hó az aeroszol részecskék kicsapódását okozhatja. Fontos a szélirány meghatározása is, hogy az aeroszol a célterületre érhessen.”

Az Epoch Times információi szerint a Vuhani Virológiai Intézet a kínai kormánnyal együttműködve öt katonai és egy civil szakértőből álló csoportban dolgozott, akik a vuhani laboratóriumban, katonai laboratóriumokban és más civil laboratóriumokban végeztek különféle kutatásokat, amelyek során a denevér koronavírusokat vizsgáltak.

Figyelemre méltó, hogy a vuhani intézet már évek óta nyíltan részt vett az amerikai egyetemekkel és intézményekkel partnerségben folytatott koronavírussal kapcsolatos kutatásokban Dr. Shi Zhengli vezetésével, akit Kínában csak Batwoman-ként tartanak számon, hiszen a denevérektől származó vírusok egyik legnagyobb szakértője, írja a Politico egyik cikke.

Bár sokan vannak azok, akik szerint a COVID-19 nem lehet ember által létrehozott vírus, mert egy laboratóriumban létrehozott víruson a manipuláció árulkodó jelei vannak, Nicholas Wade a Bulletin of the Atomic Scientists-ben azonban megjegyezte, hogy manapság már olyan módszerek alkalmazhatóak, melyek nem hagynak lényeges nyomokat. Ráadásul ,ha még konkrét bizonyítékok is vannak arra, hogy a vírust mesterségesen hozták létre, a Kína-barát politikusok, a big tech vállalatok, és a mainstream média úgyis konteósoknak titulálna mindenkit, aki képes az információkat összekapcsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük