Itt a Binance 45. Launchpool projektje: az AltLayer

A 2021-ben alapított, szingapúri székhelyű AltLayer „Rollup-as-a-Service” (RaaS) megoldást kínál, amely leegyszerűsíti a 2. rétegbeli alkalmazások telepítését a népszerű blokkláncokon.

A Binance bejelentette 45. altcoin Launchpool projektjét: jön az AltLayer. Ez a bejelentés szorosan követi a 44. altcoin projektet, a Manta (MANTA) bemutatkozása mindössze néhány nappal ezelőtt, január 15-én történt.

2024. január 19-én magyar idő szerint hajnali 02:00-tól a felhasználók a BNB és az FDUSD érméiket letétbe helyezhetik az ALT-tokenek megvásárlásához. Ez a felhalmozási időszak hat napot ölel fel, és január 24-én 01:59-kor zárul majd. Ekkor nyílik meg a lehetőség a résztvevőknek, hogy kapcsolatba lépjenek az AltLayer ökoszisztémával.

A felhalmozási időszakot követően a Binance az ALT tokent 2024. január 25-én 00:00-kor listázza majd magyar idő szerint. A kereskedők már ekkor különféle kereskedési párokat érhetnek el, köztük az ALT/BTC, ALT/USDT, ALT/BNB, ALT/FDUSD és ALT/TRY is kereskedhető lesz. A projekt az ALT ticker elnevezést kapja, jelezve, hogy a benne rejlő kezdeményezés úttörő lehet.

De mi is az AltLayer? Nézzük meg!

‍AltLayer (ALT): Platform a natív és újraszervezett token váltásokhoz

Az AltLayer (ALT) az alkalmazásfejlesztők számára készült platformként jelenik meg, amely indítópultot biztosít mind a natív, mind az újracsomagolt tranzakciók számára.

Egyedülálló „Rollup-as-a-Service” (RaaS) megoldást kínál, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyedén telepítsék a Layer 2 alkalmazásokat olyan népszerű blokkláncokon, mint az Ethereum, az Avalanche, és a Polygon.

Az AltLayer innovatív megközelítést alkalmaz, az úgynevezett “összegzett optimizmus modellt”. Saját hálózattal, a Beacon lánccal rendelkezik, amely segíti a tranzakciók gyors és hatékony feldolgozását.

‍Alapvető összetevők és ökoszisztéma-támogatás

Az AltLayer alapja a Substrate, amely támogatja a WASM-et és az EVM-et is, így az EVM és WASM láncok széles skálájához méretezhető. Ez a rugalmasság teszi az AltLayer-t moduláris és könnyen csatlakoztatható skálázási megoldássá, hangsúlyozva elkötelezettségét a különféle blokklánc-ökoszisztémák támogatása iránt. A Substrate tulajdonképpen egy eszköztár a programozók számára.

A Rollup-as-a-Service (RaaS) az AltLayer kulcsfontosságú funkciója, amely számos előnnyel rendelkezik:

  • Nyilvános csomópontok szekventálóként: Az AltLayer egy csomó nyilvános számítógépet (csomópontot) használ, amelyek segítik a tranzakciók feldolgozását. A fejlesztőknek így nem kell aggódniuk amiatt, hogy maguk kezeljék ezeket a csomópontokat.
  • SDK a Rollup-hoz: Azok számára, akik a gyakorlatiasabb megközelítést részesítik előnyben, az AltLayer szoftverfejlesztő készletet (SDK) biztosít, ami tovább segíti a fejlesztők munkáját.

Alt Token részletei

Az AltLayer natív ALT tokenje a következő tevékenységekhez lesz használható a rendszerben:

Gazdasági kapcsolat

A felhasználók használhatják az ALT tokeneket az újraértékesített eszközök mellett, így olyan gazdasági részesedést hoznak létre, amely a hálózat biztonságának és integritásának megerősítésére szolgál. Ez a gazdasági részesedés csökkenthető rosszindulatú viselkedés észlelése esetén, ezzel biztosítva az AltLayer felhasználók biztonságát.

Kormányzás

Az irányítási funkció lehetővé teszi az ALT-tulajdonosok számára, hogy aktívan részt vegyenek a platform jövőjét meghatározó fontos döntésekről szóló szavazásban.

Protokoll ösztönzés

Az AltLayer hálózathoz értékes szolgáltatások nyújtásával hozzájáruló üzemeltetőket további ALT tokenekkel jutalmazzák.

Protokoll díjak

A hálózat résztvevőinek, beleértve a fejlesztőket és a felhasználókat, ALT tokeneket kell használniuk a hálózaton belüli szolgáltatások fizetéséhez. Legyen szó Layer 2 alkalmazások telepítéséről vagy különféle szolgáltatások eléréséről, az ALT lesz a csere médiuma.

A token eloszlása a következő:

AltLayer token elosztás
Forrás: AltLayer Medium

AltLayer csapata és a finanszírozás

Az AltLayer projeket Dr. Yaoqi Jia, a Parity Asia korábbi igazgatója és a Zilliqa társalapítója/technikai igazgatója vezeti. A Parity, a Zilliqa és a Synthetix startupoknál szerzett tapasztalattal a csapat rengeteg tudást hozott magával az AltLayer jövőképének előremozdítása érdekében.

Az AltLayer ezen felül már sikeresen összegyűjtött 7,2 millió dollárnyi finanszírozást egy magvető körben, a Polygon Capital, a Breyer Capital és a Jump Crypto vezetésével.