Itt a Bitcoin Kebab új adása Csabai Csabával, aki a Terra bukásáról mesél

Itt a hétvége, és természetesen a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Stier Kata, a műsor házigazdája, vendége pedig nem más, mint Csabai Csaba, az Inlock magyar kriptoeszköz-kezelő platform alapítója. Kata vendégével a hét döbbenetes eseményeit vesézi ki, amelyek végig söpörtek a kriptopiacon.

Csaba először is arról mesél a kedves hallgatóknak, hogy mik is azok a stabilcoinok, milyen fedezetű érmék vannak, milyen szerepük van a kriptogazdaságban, illetve mit jelent az algoritmus alapú stabilcoin, amely a hét egyik főszereplőjévé vált.

Csaba szerint az elmúlt hét tanúsága egyértelműen az, hogy rendkívül sokan nem értik a Terra UST működését és sikerét. Egy megbízható projektnek tűnt, hiszen a mögötte álló cég az utóbbi hetekben folyamatosan bitcoint vásárolt, ezért sokan beszálltak. Az elmúlt egy évben jól is működött a LUNA rendszere, de a napokban láthattuk ezen rendszer gyenge pontjait, hiszen a LUNA értékének 99%-át elvesztette. Szó lesz Do Kwon-ról, a Terra alapítójáról, akinek nem ez volt sajnos az egyetlen sikertelen projektje. Ezzel kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot, amelyeket próbál most Csaba némiképp tisztázni.

Kata vendége beszél arról is, hogy idén áprilisban az Inlock is listázta a Terrát, hiszen nagy volt a piaci nyomás az ügyfelek és partnerek részéről. Csaba úgy véli, hogy a jelenlegi akadozó hálózattal és ekkora árfolyamesés után már nagyon nehéz lesz a projektnek felállnia, hiába reménykednek benne sokan. Kata kifaggatja Csabát a bukás okairól is, de természetesen arról is szó lesz, hogy mi várható a Bitcoin esetében, illetve a negatív események hogyan hatnak majd az Ethereum hálózat működésére.

Ha Ti sem maradnátok le egy tanulságos adásról, amelyből megtudhatjátok mi is zajlott le az elmúlt napokban, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.