Itt a politikai elit tanácsa a Föld megmentésére: egyél algát és moszatot

A Világgazdasági Fórum arra buzdítja az embereket, hogy egyenek tengeri algát, moszatot és kaktuszokat a bolygó megmentése érdekében.

A Világgazdasági Fórum technokratái arra buzdítják az embereket, hogy hagyják el a húst és más, a bolygóra károsnak ítélt élelmiszereket, és helyette fogyasszanak “a klímára jótékony hatású élelmiszereket”, például tengeri algát, moszatot és kaktuszokat.

A WEF a svájci Davosban tartott 2022-es globális elit találkozójának zárásaként hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy ideje lenne az étkezési szokásain változtatni.

A Twitteren egy videóösszefoglalót tettek közzé, amelyben a WEF alternatívákat hirdetett egy olyan élelmiszerrendszerrel szemben, amely állítása szerint a globális szén-dioxid-kibocsátás kétharmadáért felelős.

A szervezet által közzétett lista éllovasa az alga, amelyet “a hús ideális helyettesítőjének” neveznek  mivel előállításához nincs szükség szén-dioxidra és magas az “esszenciális zsírsav-, valamint a vitamin- és antioxidáns-tartalma”.

Az útmutató a kaktuszokat is kiemeli, mivel “nagy mennyiségű C- és E-vitamint, karotinoidokat, rostokat és aminosavakat tartalmaznak”, és megjegyzi, hogy Mexikóban már most is gyakran fogyasztják.

“Ez az élelmiszerválság valós, és megoldást kell találnunk” – mondta Ngozi Okonjo-Iweala, a Kereskedelmi Világszervezet főigazgatója.

A Világgazdasági Fórum szerint szennyvizet kellene inni

Még 2020 decemberében a Világgazdasági Fórum két cikket is közzétett a honlapján, amelyek azt vizsgálták, hogyan lehetne az embereket arra ösztönözni, hogy a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében hozzászokjanak a gyomok, a bogarak fogyasztásához és a szennyvíz ivásához.

Az év elején Amanda Little, a Vanderbilt Egyetem professzora azzal érvelt, hogy a világon mindenkinek el kellene kezdenie rovarokat enni, és hogy az EU jóváhagyása egyfajta “méltóságot” kölcsönöz a fogyasztásuknak.

Februárban a milliárdosok tulajdonában lévő Bloomberg hírportál azt mondta, hogy az amerikaiaknak úgy kellene megbirkózniuk a szárnyaló inflációval, hogy hús helyett lencsét esznek.

Egy németországi környezetvédő közgazdászok csoportja azt követelte, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében hatalmas adókat vessenek ki az országok a hústermékekre, és azt követelték, hogy a marhahús 56 százalékkal legyen drágább.

Arról azonban nincs feljegyzés, hogy pontosan mit szolgáltak fel a davosi elit összejövetelen vacsorázó 2500 meghívott küldöttnek, és hogy a WEF saját étrendi utasításait betartották-e a résztvevők.

Ha a tavalyi skóciai Cop26 klímaváltozási csúcstalálkozót vesszük alapul, az algák és a kaktuszok nem szerepeltek az étlapon.

Az ottani résztvevők olyan állati eredetű összetevőkkel teli ételeket fogyasztottak, amelyek legalább kétszer akkora szén-dioxid-kibocsátással jártak, mint egy átlagos magyar étel.