Itt az OpenSea Studio, sosem volt még ilyen egyszerű NFT projektet indítani

A világ legnagyobb NFT piactere, az OpenSea kedden bemutatta az OpenSea Studiót, ami az NFT projektek elindítását és kezelését fogja egyszerűbbé tenni.

A vállalat egy keddi blogbejegyzésben mutatta be az új platformot, leszögezve, hogy az OpenSea Studio célja az NFT projektek létrehozásának leegyszerűsítése, hogy így az alkotók a munka kreatív részére koncentrálhassanak.

“Elindítjuk az OpenSea Studiót, egy egyablakos rendszert az alkotók számára, amellyel elindíthatják és kezelhetik projektjeiket, mindezt a világ legnagyobb NFT piacterén.” – olvasható a közleményben.

Az OpenSea Studio elindításával az alkotóknak mostantól teljes kontrolljuk lesz az NFT-k piacra dobása felett, lehetővé téve számukra a média és metaadatok előnézettel való feltöltését és a projekt saját oldalának létrehozását.

Az új platform egyébként blokkláncok széles skáláját támogatja, így például az Ethereumot, a Polygon-t, a Klaytn-t, a Solana-t, az Arbitrumot, az Optimism-et, az Avalanche-et és a BNB-t is.

Az OpenSea Studio további funkciók bevezetésére készül

Az OpenSea szerint az új platform egyik legfontosabb jellemzője a felhasználóbarát felület, amely kiküszöböli a technikai szakértelem szükségességét az NFT projektek indításakor. Emellett az alkalmazással a vállalat azt is lehetővé tette, hogy a gyűjtők hitel- vagy bankkártyával vásároljanak NFT-ket, ami leegyszerűsíti a vásárlási folyamatot.

Az OpenSea közleménye szerint egyébként az elkövetkező hónapokban további funkciókkal fogják bővíteni az OpenSea Studiót, a felhasználók például új multimédiás oldalakra számíthatnak, de olyan új funkciók is bevezetésre kerülnek majd, mint például a roadmap-ek és a GYIK.

Biztonsági rést tapasztalt az OpenSea

Az OpenSea folyamatosan bővíti a piaci részesedését az NFT iparágban, az év elején a piactér például bevezette az OpenSea Pro-t, egy olyan platformot, amely 170 különböző piacról gyűjti össze a lehetőségeket, hogy a befektetők számára a legkedvezőbb ajánlatokat nyújtsa.

Érdemes megjegyezni, hogy szeptemberben végén a vállalat egyik partnere „olyan biztonsági rést tapasztalt a platformon, amely a felhasználók API-kulcsaival kapcsolatos információkat hozhatott nyilvánosságra.”

Pár nappal később azonban az OpenSea leszögezte, hogy a biztonsági rést nem a saját platformjukon, hanem a partner oldalán tapasztalták, azt viszont továbbra sem tudni, hogy hány ember volt érintett az incidensben.