Itt az új EU-szankció: tilos orosz kriptotárcákról európaira utalni

Az intézkedések értelmében tilos lesz az orosz kriptovaluta tárcákról az európai tárcaszolgáltatók felé történő minden jellegű kriptofizetés.

Az Európai Unió az Oroszország ellen hozott nyolcadik szankciós csomag részeként megerősítette az orosz kriptopénzszolgáltatások átfogó tilalmát.

A közösség már több gazdasági és politikai intézkedéscsomagot vezetett be Oroszországgal szemben a februári inváziót követően, szigorítva egy korábbi szabályt, amely 10 000 euróra korlátozta az európai tárcákba történő kriptokifizetéseket.

“A kriptoeszközökre vonatkozó meglévő tilalmakat szigorítottuk azáltal, hogy betiltottunk minden kriptoeszköz tárcát, számlát vagy letétkezelési szolgáltatást, függetlenül a tárca összegétől” – áll az Európai Bizottság csütörtöki közleményében, miután a múlt héten tett javaslatait az uniós kormányok aláírták.

Az intézkedések, amelyek nevezetesen az Oroszország által eladható kőolaj árának korlátozására irányulnak, azt követően születtek, hogy az ország megpróbálta annektálni Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régióit.

Az Unió hivatalos oldalán a döntéshozók hozzátették, hogy “a csomag kiszélesíti azon szolgáltatások körét, amelyeket a továbbiakban nem lehet az orosz kormánynak vagy Oroszországban letelepedett jogi személyeknek nyújtani: ezek közé tartoznak mostantól az IT-tanácsadás, a jogi tanácsadás, az építészeti és mérnöki szolgáltatások. Ezek jelentősek, mivel potenciálisan gyengítik Oroszország ipari kapacitását, mivel az ország nagymértékben függ e szolgáltatások importjától.”