Itt egy oldal, amin követheted az összes Bitcoin forkot

A legtöbben tisztában vannak a bitcoinnal (BTC) és néhány magasröptű, ismertebb forkjával, mint a bitcoin cashhel (BCH), bitcoin SV-vel (BSV) vagy bitcoin golddal (BTG). Az igazság ugyanakkor az, hogy ennél jóval népesebb a bitcoin sikerét meglovagolni kívánó ál-teregók száma. A Forkdrop oldal segítségével most már nyomon tudjuk követni a bitcoin forkjait, és mellette még néhány altcoinét.

Elsőre mi se gondoltul volna, hogy ennyi bitcoin fork létezik, de a számok nem hazudnak. A mai napig bezárólag 105 bitcoin fork projekt fut vagy futott. Vannak köztük, amikkel már a kutya se törődik és vannak, amiknek sikerült kivájniuk a saját közösségüket és helyüket a kriptopénz piacokon. A 105 projekt közül 74 még mindig aktív, amit érdemes minden bitcoin tulajdonosnak észben tartania, hiszen a forkcoinokat támogató tárcákban tárolt bitcoinokkal a forkoláskor egy kis ingyenpénzre tehettek szert. Érdemes felkutatni azokat a párnák alatt őrzött tárcákat, hátha épp egy forkot támogató tárcában pihent mikor megejtették. A maradék 31-et tekinti a Forkdrop halottnak. A 71-ből 45-nek van jelenleg funkcionáló blokklánca, amin keresztül tranzakciókat lehet végrehajtani a másik 26-nak nincs, vagy még fejlesztés alatt áll.

Tehát ahogy említettük, érdemes alaposan átfésülni a régi bitcoin forkok listáját, mert sok esetben a támogató tárcák 1:1 arányban tartalmazzák a forkolt bitcoinokat is.