Jack Dorsey bányász poolja cenzúrázhatott néhány tranzakciót

Jack Dorsey, a Twitter korábbi vezérigazgatója és Luke Dash Jr., Bitcoin fejlesztő egy új Bitcoin (BTC) bányász pool-lal rukkolt elő OCEAN néven. A projekt számos vitát váltott ki a közösségen belül. A cég eközben nyíltan szűrte az Ordinals és a BRC-20 tranzakciókat.

December 6-án egy privát bitcoin tárca, a Samourai Wallet közölte, hogy az OCEAN is cenzúrázza a tranzakcióikat. A Samourai Wallet szerint az OCEAN egyértelműen szűri a „Whirlpool coinjoin és BIP47 értesítő tranzakcióikat.”

Luke Dash Jr. válaszolt a posztra, és azt állította, hogy a tárca szoftverében van hiba, nem pedig az OCEAN oldalán.

A Samourai Wallet nem tudott közvetlenül válaszolni erre az állításra a témában, mivel Luke letiltotta a fiókot.

A Samourai Wallet által biztosított képernyőkép

A tárca hivatalos fiókja azonban már foglalkozott a bug bejelentésekkel. Azt állítják az adatvédelmi megoldás “minden probléma nélkül” működik, 2018-as bevezetése óta.

Technikailag az OCEAN egy csomóponti szoftvert futtat, amely különbözik a legnépszerűbb Bitcoin Core-tól. Ez a szoftver a Bitcoin Knots, amelyet Luke Dash Jr. fejlesztett ki, és rendelkezik néhány egyedi tulajdonsággal.

A Bitcoin Knots korlátozott, 42 bájtos kapacitással rendelkezik az “OP_RETURN”-höz, amely a Samourai megoldása által használt tranzakciós mező. Ugyanez a mező a Core szoftverben a 2016-os verzió óta 80 bájtos limittel rendelkezik.

Lényegében a Bitcoin Knots a 42 bájtnál nagyobb ‘OP_RETURN’ értékű tranzakciókat egy bug-nak tekinti, mert így tervezték.

Érdekes módon a mixerek és a coinjoin megoldások használatát olyan hatóságok, mint az Amerikai Egyesült Államok Külföldi Eszközöket Ellenőrző Hivatala (OFAC), bűncselekménynek minősítették. A legendás fórum, a BitcoinTalk nemrég még a kapcsolódó beszélgetéseket is betiltotta.