Egyre közelebb Jack Dorsey Bitkey hardvertárcájának a bevezetése

Jack Dorsey vállalata, a Block egy lépéssel közelebb került az új Bitcoin hardvertárcájának, a BitKeynek piacra vezetésével. Nemrég egy tesztelő által közzétett képek első pillantást engedtek a béta eszközre, amely ujjlenyomat olvasóval lesz ellátva az extra biztonság érdekében.

https://twitter.com/mcshane_writes/status/1709313340991004920

A vállalat még 2022-ben jelentette be, hogy egy új hardvertárcán dolgoznak. Korábban Dorsey már utalt a vállalat elképzeléseire az eszközzel kapcsoaltban, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy az ügyfelek teljes ellenőrzést gyakorolhassanak BTC-állományuk felett.

A Block belépése a hardvertárcák piacára egy olyan időszakban történik, amikor a Bitcoin biztonsága kiemelkedő fontosságú. Az elmúlt időszak esete Sam Bankman-Frieddal és az FTX-szel egy ok lehet erre. A volt vezérigazgató rossz vezetése hozzájárult az ügyfelek több milliárd dollár értékű kriptovalutáinak az elvesztéséhez. Ezek nem lettek volna érintettek, amennyiben a felhasználók rendelkeztek volna az eszközökhöz tartozó privát kulcsok felett. Az tárca várhatóan ehhez a filozófiához igazodik majd, lehetővé téve használói számára, hogy saját maguk kezeljék digitális vagyonukat.

Az év folyamán Jack Dorsey BTC-tárcája integrálódott a Coinbase kriptotőzsdével is. Az új integrációkkal a Bitkey felhasználói a Cashapp-on és a Coinbase-en keresztül közvetlenül a tárca alkalmazásából vásárolhatnak és adhatnak el bitcoint.

Míg a hardvertárca első képe ízelítőt nyújt a jövőről, a közösség türelmetlenül várja a további részleteket róla, beleértve a megjelenési dátumot, az árát és nem utolsó sorban a további funkciókat.