Japán legnagyobb energiaszolgáltatója Ethereum blokkláncba fektet

Japánban szeretik a kriptotechnológiát. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a tőzsdék nagy forgalma mellett a fejlesztésekbe is invesztálnak. A Tokyo Electric Power Company (TEPCO) egy egyesült királyságbéli blokklánc startupba, az Electronba fektetett, ahol az energiaszolgáltatás központosított iparágának nyíltabbá változtatásával foglalkoznak.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A hír csak most kapott publicitást, de a befektetést már végrehajtották 2017 végén. A TEPCO Japán legnagyobb energiaszolgáltatója 456 milliárd dolláros éves bevétellel. A több millió japán háztartás mellett 8 másik országban van jelen a szolgáltató. Az energiaszolgáltatás decentralizálása nem újkeletű ötlet, uniós és V4 projektek is foglalkoznak vele, de ezek jórészt forrásgyűjtési fázisban leledzenek. A blokklánc technológiában szintén nagy fantáziát látnak a távol-keleti országban, bár nem az energiatermelés terén, hanem a disztribúció terén, mivel ez a másik terület, ahol sokkal hatékonyabban működhetne a rendszer. A befektetés és az ötletek ütköztetése olyan know-how-val ruházhatja fel a TEPCO-t, amellyel jelentősen növekedhetne a hatékonyság, és ez nagyban hatással lenne az energiapiacra.

Az Electron a blokklánc technológiát az iparág infrastruktúrális fejlesztésére is alkalmasnak tartja, hiszen sok helyen a felszerelések már 30-40 évesek. A hatékonyabb áramszolgáltatás, jobb elosztás sokkal költséghatékonyabb mind a szolgáltató, mind a felhasználók számára.

Milyen előnyökkel jár a blokklánc alkalmazása az energiaszektorban?

Ethereum blokkláncra alapozva az Electron egy tesztplatformot mutatott be 53 millió mérési pontot szimulálva 60 szolgáltatóval. A kísérletnél az energiakonverziót akár hússzor gyorsabban el lehet végezni a blokklánc technológia használatával szemben a hagyományos rendszerekkel. Az okos mérőeszközök használatát nem csak az áramszolgáltatásban, hanem a távközlési és vízműveknél szintén alkalmazni lehet. Helyet kapott az Npower egyik vezető funkcionáriusa is az Electron vezetői bizottságában.

A pétervári atomermű várja a kriptopénz bányászokat - energiaszolgáltatás

A TEPCO kifejezte szándékát, hogy minden nagyobb energiaszolgáltatóval együttműködjön az Energy Web Foundation-ön keresztül. A non-profit alapítvány globális energia-blokkláncon dolgozik, fő célja pedig a blokktech alkalmazása az energiaszektorban. Az alapítvány munkájában a szingapúri Singapore Power, amely több nagyvállalati blokklánc implementáción dolgozik a fűtés, hűtés, légkondícionálás hatékonyabb megoldására, illetve befektet akkumulátorok, napelemek és elektromos autók fejlesztésébe, amelyek mind blokkláncon keresztül kommunikálnak egymással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.