Japán kriptotőzsdével bővült a Sony portfóliója

Az Amber Japan, a globális Amber Group japán leányvállalatának felvásárlásával, a Sony Group hivatalosan is belépett a kriptotőzsdei szegmensbe. A legújabb lépés a Sony azon stratégiájának része, amellyel diverzifikálni kívánja portfólióját. A Sony már most is 100 milliárd dollárt meghaladó piaci értékkel büszkélkedhet.

A japán óriáscég újraindítja a Whalefin japán kriptotőzsdét, amelyet az Amber Grouptól vásárolt 2023-ban

A Sony azt tervezi, hogy újraindítja a Whalefin kriptotőzsdét, amelyet tavaly vásárolt meg az Amber Group kriptohitelezőtől.

Hétfőn a Whalefin közleményt adott ki arról, hogy az anyavállalat, az Amber Japan átnevezi magát S.BLOX-ra. A közlemény hozzátette, hogy a vállalatot 2023 augusztusában vásárolta meg a Quetta Web, a Sony egyik egysége. Az üzlet pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Az Amber Japan, korábbi nevén DeCurret, 2022-ben került az Amber Group kriptocég tulajdonába.

A Sony azt tervezi, hogy hamarosan újraindítja a kriptotőzsdét egy új alkalmazással, közölte a cég a PR Times-on megjelent közleményében.

Ez a legújabb üzlet a PlayStation-gyártó igazi betörését jelenti a kriptóba. A vállalat korábban már összefogott az Astar Networkkel egy Web3 inkubációs programban is, és szabadalmat nyújtott be a különböző játékok és konzolok közötti, nem-fungible tokenek (NFT) átvitelére.

Nevezetesen, 2023 márciusában a Sony szabadalmat nyújtott be egy “NFT Framework for Transferring and Using Digital Assets Between Games Platforms” (NFT keretrendszer a digitális eszközök játékplatformok közötti átvitelére és használatára) című szabadalomra. Ebben felvázolt egy rendszert az NFT-k platformok közötti használatára, beleértve az NFT-kkel zárolt játékmenetet, a korlátozottan használható játékbeli feladatokat és a játékosok NFT-kkel való jutalmazását.