Jelentés: totális tiltást tervez India a digitális eszközökre?

A helyi média értesülése szerint egy a digitális eszközökre totális tiltást bevezetni tervező törvénytervezet kering az indiai kormány különböző szervezeti egységei körében.

Az Economic Times értesülése szerint egy hivatalos forrás arról számolt be, hogy a kormány a miniszterközi konzultációt indított a kriptopénzek és a digitális pénznemek tiltásáról szóló 2019-es törvényjavaslatról.

A Gazdasági Minisztérium (DEA), a Közvetlen Adók Központi Tanácsa (CBDT), a Közvetett Adók és Vámügynökség (CBIC) és a Befektető-oktatási és Kártérítési Alap Hatósága (IEPFA) által létrehozott bizottság állítólag támogatja az ötletet, hogy totális tiltást vezessenek be a kriptopénz típusok eladására, vásárlására és kiadására.

A bizottság egyben fontolóra venné a digitális eszközök tilalmát a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény (PMLA) értelmében. A Vállalati Ügyek Minisztériuma állítólag azt közölte, a kriptopénzeket csalárd módon használják fel, hogy „átverjék a jóhiszemű befektetőket”.

Az Economics Times cikke ellentétes a decemberben Indiából érkező értesülésekkel, amelyek szerint egy kormányzati bizottság azt javasolta, hogy legalizálják a kriptopénzeket, és egyben kihangsúlyozta, általános az egyetértés abban, hogy a kriptopénzek ne legyenek illegálisak.

Februárban az Indiai Legfelsőbb Bíróság négy hetet adott az indiai hatóságoknak, hogy előkészítsenek egy átfogó kriptopénz szabályozási politikát, még mielőtt a bíróság elkezdené kivizsgálni a kriptopénzekhez köthető eseteket.

Ugyanabban a hónapban az indiai Gazdasági Minisztérium által vezetett bizottság kiadott egy jelentést, amely aggodalmának ad hangot a kriptovaluták jegybanki pénzre gyakorolt hatásáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük