4 hete van az indiai kormánynak a kriptoszabályozásra

India legfelsőbb bírósága négy hetet adott a kormánynak, hogy elfogadjon egy kriptovaluta és blokklánc szabályozást. A sürgetésre azért van szükség mert a bíróság asztalán több kriptovalutákkal kapcsolatos ügy is hever.

Szoros határidő Indiában

Az indiai legfelsőbb bíróság négy hetet adott a kormánynak egy kriptovaluta törvény elfogadására, jelentette a Crypto Kanoon blokklánc szabályozással és elemzésekkel foglalkozó Twitter fiók. A határidő lejárta után a bíróság hoz döntést az érvényben lévő központi bank által hozott kriptobankolási tilalomról:

“A Legfelsőbb Bíróság 4 hetet adott az indiai kormánynak, mint utolsó lehetőség, hogy irányelveket (szabályozást és törvényeket) fogadjon el a kriptopénzekre vonatkozóan.”

Utoljára január 17-én hozott ítéletet a bíróság kriptós ügyben mikor meghallgatott egy petíciót az Indiai Központi Bank (RBI) múlt év április 6-ai döntése kapcsán, mely során a bank megtiltotta, hogy a pénzügyi intézmények szolgáltatásokat nyújthassanak a kriptovállalkozásoknak.

Az egyik indítványozó, az Internet and Mobile Association of India (IAMAI) arra kérte az RBI-t, hogy vonja vissza a tiltást. Az IAMAI tagjai között több helyi kriptotőzsde is akad és a szervezet szerint a tiltás alkotmányellenes. Az indítványozó azt is megemlíti, hogy a banki korlátozások miatt a helyi kriptovállalkozások versenyhátrányba kerülnek, és például Zebpay kriptotőzsdének a banki problémák miatt kellett bezárnia.

Az indiai kormány nem sieti el a kriptók szabályozását. A pénzügyminisztérium által felállított bizottságnak kell a törvénytervezetet elkészítenie, de a pénzügyminisztérium még múlt év végén azt jelentette az indiai parlament alsó házának, hogy “nehéz előre meghatározott ütemtervet felállítani a világos ajánlások meghozatala céljából,” mivel “kellő óvatossággal kell eljárnia az ügyben”.