4 hete van az indiai kormánynak a kriptoszabályozásra

India legfelsőbb bírósága négy hetet adott a kormánynak, hogy elfogadjon egy kriptovaluta és blokklánc szabályozást. A sürgetésre azért van szükség mert a bíróság asztalán több kriptovalutákkal kapcsolatos ügy is hever.

Szoros határidő Indiában

Az indiai legfelsőbb bíróság négy hetet adott a kormánynak egy kriptovaluta törvény elfogadására, jelentette a Crypto Kanoon blokklánc szabályozással és elemzésekkel foglalkozó Twitter fiók. A határidő lejárta után a bíróság hoz döntést az érvényben lévő központi bank által hozott kriptobankolási tilalomról:

“A Legfelsőbb Bíróság 4 hetet adott az indiai kormánynak, mint utolsó lehetőség, hogy irányelveket (szabályozást és törvényeket) fogadjon el a kriptopénzekre vonatkozóan.”

Utoljára január 17-én hozott ítéletet a bíróság kriptós ügyben mikor meghallgatott egy petíciót az Indiai Központi Bank (RBI) múlt év április 6-ai döntése kapcsán, mely során a bank megtiltotta, hogy a pénzügyi intézmények szolgáltatásokat nyújthassanak a kriptovállalkozásoknak.

Az egyik indítványozó, az Internet and Mobile Association of India (IAMAI) arra kérte az RBI-t, hogy vonja vissza a tiltást. Az IAMAI tagjai között több helyi kriptotőzsde is akad és a szervezet szerint a tiltás alkotmányellenes. Az indítványozó azt is megemlíti, hogy a banki korlátozások miatt a helyi kriptovállalkozások versenyhátrányba kerülnek, és például Zebpay kriptotőzsdének a banki problémák miatt kellett bezárnia.

Az indiai kormány nem sieti el a kriptók szabályozását. A pénzügyminisztérium által felállított bizottságnak kell a törvénytervezetet elkészítenie, de a pénzügyminisztérium még múlt év végén azt jelentette az indiai parlament alsó házának, hogy “nehéz előre meghatározott ütemtervet felállítani a világos ajánlások meghozatala céljából,” mivel “kellő óvatossággal kell eljárnia az ügyben”.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük