Jelzésértékű: a Tether 4 milliárd USDT-t bocsátott ki egy hónap alatt

A stabilcoin kibocsátó Tether aktívan bocsát ki új USDT tokeneket, csak az elmúlt hónapban további 4 milliárd USDT-t adott a kínálathoz. Legutoljára 1 milliárd USDT-t bocsátottak ki a Tron blokkláncán november 10-én és 1 milliárd USDT-t az Ethereumon. A Tether technológiai igazgatója és vezérigazgatója, Paolo Ardoino azt nyilatkozta ezekről, hogy a tranzakciók jóváhagyásra kerültek ugyan, de kibocsátás még nem történt. Ez azt jelenti, hogy a jövőbeni kibocsátási igények tartalékaként fog szolgálni majd ez a csomag.

A Tether kibocsátásai sokakat kíváncsi tesznek

Az USDT kibocsátások növekedése mindenesetre felkeltette a kriptoközösség figyelmét is. Egyesek rámutattak, hogy amikor megnövekedett a Tether stabilcoinjának a kibocsátási mennyisége, akkor valamilyen jelentős piaci esemény történt. Legutoljára amikor a Tether nagy mennyiségű USDT-t bocsátott ki, akkor kerültek komoly bajba amerikai bankok, mint a Silicon Valley Bank, a Silvergate és a Signature Bank 2023. márciusában. Meg is vádolták egyébként a Tethert akkoriban, hogy komoly kitettsége van a Signature Banknak, amit egyébként a cég kategorikusan tagadott.

De egész 2023-ban komoly mennyiségben bocsátott ki új stabilcoinokat a cég. Ahogy említettük, 2023. márciusában 9 milliárd USDT-t bocsátottak ki, előtte februárban 3 milliárd USDT-t. Aztán júniusban és júliusban összesen majdnem 4 milliárd USDT került kibocsátásra. Azt azért tegyük hozzá, hogy nem csak kibocsátásról van szó, a Tether égeti is a coinokat. 2023. augusztus 22-én a Tether 1,2 milliárd USDT-t égetett el a Tron lácán. Júniusban még elégetett 3,1 milliárd USDT-t és februárban 2 milliárd USDT-t. A mindenféle pletykák és találgatások ellenére a Tether dolgozik az ökoszisztémája bővítésén is. Ardoino szerint 2024-ben öt új projektjük lesz, amelyek mindegyike komoly hatással lesz népszerű centralizált szolgáltatásokra.