Megszólalt McAfee özvegye, azt állítja, férje nem lett öngyilkos

John McAfee özvegye, Janice ragaszkodik ahhoz az állításához, hogy férje nem lett öngyilkos. Egyre többen gondoljuk úgy a közösségi médiában, hogy McAfee-t szándékosan takarították el az útból.

Janice McAfee kijelentésével ismét feltüzelte a techguru támogatóit, akik a férfi korábbi tweetjeit posztolták, amelyekben azt állította a 75 éves korában elhunyt vállalkozó, hogy soha nem vetett volna véget az életének.

“Az utolsó szavai hozzám így szóltak: “Szeretlek, és este felhívlak” – mondta Janice McAfee a sajtónak a barcelonai büntetés-végrehajtási intézet előtt, ahol férjét fogva tartották.

A hatóságok az öngyilkosságot jelölték meg a halál valószínű okaként, de McAfee özvegye nem hisz ebben, és úgy véli, hogy a férfi utolsó szavai “nem egy öngyilkos ember szavai voltak”.

A továbbiakban alapos vizsgálatot követelt férje halálával kapcsolatban, és az amerikai hatóságokra hárította a felelősséget, mivel McAfee-t az Egyesült Államoknak adták volna ki a spanyol hatóságok többek között adócsalás vádjával.

Egyre több tweet és videó kerül az internetre, melyek szerint az öngyilkosság kizárható

“Az amerikai hatóságokat hibáztatom ezért a tragédiáért. Az ellene felhozott politikai indíttatású vádak miatt a férjem most halott” – tette hozzá McAfee özvegye. Azt mondta, férje az Egyesült Államokat érezte az igazi otthonának, és ott akart lenni, de a politika miatt nem lehetett.

John McAfee-nek volt egy terve arra is, hogy reagáljon a közelgő kiadatására, jelentette ki az özvegye, és szerinte ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a férfi nem lett volna öngyilkos a letöltendő börtönbüntetése miatt.

A Twitteren mindössze napokkal a férje halála előtt azt írta, hogy az amerikai hatóságok azt akarták, hogy férfi a börtönben haljon meg, mert felszólalt a kormányzati korrupció ellen.

McAfee, aki a 2020-as elnökválasztáson a Libertariánus Párt elnökjelöltjeként indult, arról volt ismert, hogy többször is felszólalt az állam ellen és azt hangoztatta, hogyha azt írná a sajtó, hogy öngyilkos lett, az hazugság lenne, mert sosem tenné meg.

A “whackd” tetoválást is magára varratta, mellyel az akarta bizonyítani, hogy sosem vetett volna véget az életének saját kezével. A vállalkozó halála óta számos támogatója újra közzétette a tetoválásáról készült képet. A közösségi médiában további spekulációkat táplálnak McAfee érdekes hangvételű bejegyzései is.

Pénteken egy McAfee-vel készült 2019-es interjú kezdett el keringeni a neten, miután Glenn Greenwald újságíró megosztotta. Ebben McAfee azt mondta, hogy sosem lett volna öngyilkos, és ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy rengeteg titkos információval rendelkezik az amerikai kormányról, amivel boríthatná a bilit.

A hatóságok szerint McAfee boncolása napokig vagy hetekig eltarthat. A néhai vállalkozó ügyvédje, Javier Villalba elmondta, hogy már kértek egy második, független boncolást is.