Jön az eCAD az első kanadai dollárhoz fix árfolyamon rögzített kriptopénz

  • 25
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kanadai dollárhoz kötött fix 1:1 árfolyamú kriptopénz (zsargonban csak stabilcoin) érkezik a piacra. A kibocsátó a Coinsquare kanadai kriptopénz tőzsde.

Kanadai dollárhoz rögzített stabilcoin, az eCAD

A Coinsquare kriptopénz tőzsde az első kanadai dollár árfolyamához 1:1 arányban rögzített stabilcoin bevezetésén dolgozik. A tőzsde az új tokenjét eCAD néven tervezi bevezetni a kriptopénz piacra. A határon átnyúló fizetések és átutalások, p2p kölcsönök, kereskedelmi fizetési megoldások, kereskedelmi elszámolások és forex konverziók területén tervezik majd az új érme felhasználását.

A Coinsquare CEO-ja Cole Diamond csütörtöki nyilatkozata szerint történelmet írnak Kanadában az új érme bevezetésével:

“Az eCAD piacra bocsátásával fog létrejönni az első transzparens, megfizethető és biztonságos mód a kanadai és az országhatárokon átnyúló átutalásoknál, mindezt az instabilitás kockázata nélkül, mely a hagyományos kriptopénz piacon tapasztalható.”

A cég ígéretet tett, hogy minden eCAD token mögött egy kanadai dollár áll majd biztosítékként. Miközben a bejelentésben átláthatóságról beszéltek, azt nem részletezték, hogy ezeket az 1 dollárokat milyen tartalékokba helyezik. Valamint arról sem esett szó, hogy ez hogyan lesz nyomon követhető a nagyközönség számára, ha egyáltalán azzá teszik.

Terjeszkedik a Coinsquare

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Coinsquare felvásárolta a StellarX decentralizált tőzsdén. A StellarX most már a CoinSquare 100%-os tulajdonában áll,  így készen állnak a decentralizált piac megnyitására is. A kriptopénz tőzsde épp a napokban kapott alacsony kockázatú minősítést a Coinfirm cégtől, mert nagyon szigorúan betartják a KYC és pénzmosás megelőzési szabályokat, ezzel visszaszorítva a potenciális illegális ügyfeleket.

A Coinsquare 2018 elején 30 millió dollár kockázati tőke finanszírozásban részesült. A tőkét a globális terjeszkedési terv kivitelezésére szeretnék fordítani, a stratégiájukban szeretnének még inkább az ügyfelek igényei szabott szolgáltatásokat nyújtani.

Egyre több a stabilcoin a piacon

Az eCAD kanadai dollárhoz rögzített stabilcoin felkerül a rögzített árfolyamú érmék egyre növekvő listájára. Nagy-Britanniában, a TrustToken startup dobott a piacra nem is olyan régen egy az angol fonthoz kötött stabilcoint. Európában pedig a Bittrex öt másik blokklánc céggel együttműködve egy euró alapú stabilcoint bocsátott ki.

A legrégebbi és legnagyobb forgalomban használt stabilcoin továbbra is a USDT, tether. Annak ellenére, hogy időről időre felbukkannak aggodalomra okot adó hírek a USDT mögött fennálló biztosítékok kapcsán a kereskedésben továbbra is az egyik legnépszerűbb altcoinnak számít.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.