Justin Bieber menedzsere bitcoinért adta el luxusingatlanát

Justin Bieber vitathatlanul is az egyik legnépszerűbb zenei előadó napjainkban a világon. A milliárdos vagyonnal bíró Bieber menedzsere, Scooter Braun, aki egy amerikai médiamágnás és egyben Ariana Grande és Demi Lovato menedzsere is. A mogul nemrégiben érdekes húzással tette fel magát a kriptovilág térképére. Braun ugyanis 18,5 millió dollár értékű bitcoinért adta el nemrégiben texasi luxusingatlanát. Ez Texas állam történetének legnagyobb kriptovalutás ingatlanpiaci tranzakciójának számít. Ettől függetlenül azért az, hogy valaki kriptovalutáért adja el az ingatlanát, nem számít akkora újdonságnak az Egyesült Államokban.

Újabb rekorddöntés jöhet a legnagyobb kriptovalutás ingatlantranzakció tekintetében

Braun ingatlanának vásárlója jóval ismertebb a kriptovilágban, hiszen nem másról van szó, mint Wayne Vaughanról, a Tierion vezérigazgatójáról. A Tierion egy olyan vállalat, amely blokklánc-technológiával foglalkozik. Megoldásaival adatellenőrzéseket és folyamatok elemzését végzi blokkláncok segítségével. A hatalmas ingatlan az Austin-tó partján található 2 hektáros területen és közel 700 négyzetméteres. Az ingatlan hat hálószobát, hét fürdőszobát és számtalan luxust tartalmaz még, köztük egy óriási medencét és egy nagyszerűen kialakított vízparti szórakoztató komplexumot. Nem biztos, hogy sokáig marad egyébként Texas legnagyobb kriptovalutás ingatlanpiaci tranzakciója ez az ügylet.

Miami Beach

Az egykori houstoni polgármesterjelölt, Tony Buzbee már egy ideje 27,5 millió dollárért hirdeti texasi ingatlanát és hajlandó érte bitcoint is elfogadni fizetőeszközként. Az Egyesült Államok legnagyobb kriptovalutás ingatlantranzakciója még tavaly júniusban zárult le. Akkor valaki 22,5 millió dollárt fizetett egy miami beachi ingatlanért kriptovalutákban. Abban az épületben van a luxusapartman, ahol egyébként Ivanka Trump is lakik a férjével. Az a tranzakció nem csak a legnagyobb kriptovalutás tranzakció volt, de ennél drágábban nem adtak el négyzetméteráron számítva ingatlant Miami Beachen.