Indonézia mint kereskedelmi árucikk ismerte el a kriptókat

  • 25
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Indonézia egy újan elfogadott törvénye kereskedelmi árucikk kategóriába sorolja a kriptovalutákat, jelentette a KrASIA még február 15-én.

Az indonéz határidős árupiacokért felelős szabályozó ügynökség (Babpepti) már múlt év júniusában elfogadott egy törvényt, mikor árupiaci határidősként kategorizálta a kriptókat és egyben hivatalosan is kereskedhetővé tette az értékpapírpiacokon. Az ügynökség akkor azt jelentette, hogy az indonéz kormány hamarosan elfogad egy kapcsolódó törvényt mely szabályozni fogja a kriptotőzsdéket és a kriptovaluták utáni adózást.

A hónapban a Bappebti jóváhagyta a törvényt, ami a bitcoint és altcoinokat kereskedelmi árucikként ismeri el. A jóváhagyás egyben jogbiztonságot nyújt az országban tevékenykedő kriptotőzsdéknek is.

Az új irányelv egyben egy sor feltételt listáz az Indonéziában forgalomban lévő kriptovalutákra. Konkrétan annyit jelent, hogy a kriptovalutáknak meg kell felelniük a pénzmosás elleni törvényeknek (AML) és a terrorizmus finanszírozása elleni (CFT) szabályoknak. Az irányelv azt is előírja, hogy a kriptovaluta kereskedőknek legalább öt évig meg kell őrizniük a tranzakciótörténetüket, és a szerverüknek az országon belül kell lennie.

A Bappepti elnöke, Indrasari Wisnu Wardhana azt nyilatkozta, hogy az új törvény bevezetésével az ügynökség biztosítani akarja a megfelelő védelmet azoknak, akik kriptókba szeretnének fektetni anélkül, hogy csalóktól kelljen félniük.

Egyazon időben az indonéz központi bank (BI) utalási rendszerekért felelős osztályának vezetője azt nyilatkozta, hogy a BI továbbra is tiltja a Bitcoint mint fizetőeszköz. Ugyanakkor az árucikkek nem tartoznak a hatáskörükbe így nem dolguk véleményezni a döntést, de kissé aggódva figyelik a fejleményeket.

A Bitcoin brókerek a friss döntés ellenére nincsenek megelégedve a helyi szabályozók munkájával miután egy új törvény keretében a tőzsdéket arra kötelezték, hogy legalább 70 millió dollár értékű indulótőkével kell rendelkezniük ha határidős kereskedelemmel is kívánnak foglalkozni.

Megkérdeztük a fejleményekről Adi Setiabudit, az indonéz Edukasi Bitcoin kriptoközösségi és oktatóportál vezetőjét is mit gondol az Indonéziában pénzfelügyelet döntéséről:

“A kriptovalutákat szabályozó szerv, a Bappebti által jóváhagyott javaslat végső soron pozitívan fog hatni a kriptovaluta adoptációra Indonéziában. Viszont van egy kondíció, aminek a kriptotőzsdék nehezen tudnak majd megfelelni. Ez pedig az 1 billió indonéz rúpiás (71.25$ millió USD) indulótőke. Az összeg egyszerűen túlságosan magas az indonéz tőzsdéknek.”

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.