Keress bitcoint hibakereséssel a zavarosban – 10 bitcoint ajánlott fel a Hansa a biztonsági rések felderítéséért

10 bitcoint ajánlott fel a Hansa a biztonsági rések felderítéséért. Az online fekete piactéren így most a biztonsági problémák azonosításával elég szép összeget lehet keresni.

10 bitcoint ajánlott fel a Hansa

10 bitcoint ajánlott fel a HansaÁtvéve az ötletet a nagy technológiai cégektől akik különböző készpénz jutalmakat ajánlanak fel azoknak a fejlesztőknek akik azonosítják a hibákat a rendszerben, a Hansa is hasonló akcióval állt elő. A múlt heti bejelentésük szerint 10 bitcoint fizetnek azért, hogy a felhasználók azonosítsák a Hansa rendszerét érinthető sebezhető pontokat. A hír a Cyberscoopon jelent meg először.

A nem kritikus ügymenetet érintő problémákért az üzemeltetők 1 bitcoint adnak. Valamint fizetnek 0.05 bitcoint is minden apró megjelenítési problémáért is.

A programban résztvevőknek bizonyos szabályoknak kell megfelelniük. Ilyen például, hogy a felfedezett hibákat nem adhatják ki a nyilvánosságnak mielőtt nem egyeztettek a piac üzemeltetőivel. És azt is nyilvánvalóan rögzítik, hogy a jutalom kifizetéséhez a biztonsági résekkel nem is okozhatnak kárt a hibát megtaláló fejlesztők. A részletes leírást is közölték a szabályokról, aminek betartását mindenkinek ajánlják a nagyobb kifizetési esély érdekében.

Az adminok így nyilatkoztak:

“A részvételért megismételhető módon be kell mutatni, hogy a megtalált hiba vagy biztonsági probléma hogyan hat a Hansa piactérre. Ha találtál egy problémát, küldd be hozzánk, hogy mire jutottál.”

A Hansa fekete piac

A Hansa egyike a Tor hálózaton elérhető online fekete piacoknak. Annyiban különbözik a többi piactértől, hogy a hirdetéseknek “csak” kb. egynegyede áll drogból és illegális szerekből, így sok minden más is fellelhető itt. Az elérhető termékek közt szerepelnek hardverek, szoftverek, felnőtt tartalmak, ékszerek és a legkülönfélébb szolgáltatások a különböző útmutatóktól akár a bérgyilkos bérlésig tulajdonképpen bármi, amire van fizetőképes kereslet. Jó tudni azért, hogy aki ilyen piacon árulja a termékét, feltehetően van mit takargatnia.

Hansa online fekete piacA bitcoin felajánlás is mutatja, hogy a fekete piacon milyen elterjedt a bitcoin, mint fizetőeszköz használata. Évekkel ezelőtt a már nem működő Silk Road is részt vett a digitális pénzeszköz nagy népszerűségre törésében. Ma már a legtöbb online piac más kriptopénzt is használ, mint például a monero, amely révén jobban megőrizhető az anonimitás.

A közösségi médián már megjelentek az első nagyobb hibák melyekről azonban még nem érkezett hír, hogy kifizetésre kerültek-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük