Egy befektető szerint két éven belül jön a 150 ezres BTC árfolyam

A magyar olvasók számára valószínűleg kevésbé ismert a Pantera Capital neve, amely egy elég jelentős kriptobefektetési cég. Alapítója, Dan Morehead nemrégiben írt egy rövidebb elemzést a Bitcoin teljesítményéről és arról, hogy a BTC ezen a nyáron zárta leghosszabb negatív megtérülési időszakát éves összehasonlításban (YoY). Ő viszont úgy gondolja, hogy ez már nem fog sokáig tartani. Júniusban a bitcoin ára már 15 megszakítás nélküli hónap során volt negatív a YoY összehasonlításban. Ezt megelőzően a leghosszabb ilyen időszaka kevesebb, mint egy év volt.

A bitcoin árát több tényező fogja tolni felfelé – Morehead szerint

Éves összehasonlításban azonban a bitcoin még úgy is jelentősen az egy évvel ezelőtti árához képest 20%-kal magasabb árfolyamon teljesít, hogy a cikk írásakor még a 27 ezer dollárt sem éri el az ára. Morehead úgy gondolja, hogy a bitcoin árának egy nagyobb “katalizátorra” lenne szüksége. Segít az, hogy júliusban a Ripple Labs bírósági ügyében pozitív döntés született és segít az is, hogy a BlackRock vagy a Fidelity érdeklődése nem maradt abba a spot bitcoin ETF kapcsán, de még ez is kevésnek tűnik. Morehead szerint legrosszabb esetben a katalizátor majd a jövő áprilisi bitcoin felezési esemény lesz. Nem hiszi, hogy a felezést már most beárazta a piac.

Azt jósolja, hogy 2024. áprilisában a bitcoin ára minimum 35 ezer dollárig felmehet és nem tartja kizártnak a 150 ezer dolláros árfolyamot sem 2025-re. Európából elég gyenge gazdasági adatok jöttek nemrégiben. Ami azért megküldte lefelé a korábban kifejezetten magas kamatlábakat is. A német, brit vagy éppen amerikai állampapírok kamata is legalább 12-20 bázisponttal alacsonyabb 10 éves lekötésre. A hét legnagyobb gazdasági eseménye, amely hatással lehet a bitcoin árára az lesz, hogy az amerikai jegybanki elnök, Jay Powell beszédet mond majd Kansasban. De ettől sem kell sok mindent várni, valószínűleg a jelenlegi helyzet fenntartását fogja csak megerősíteni.