Két újabb terület fogja elfogadni a bitcoint hivatalos fizetőeszközként

Körbeszaladt az interneten nemrégiben a hír, amely szerint Madeira és Prospera lesz a két következő terület a világon, ahol hivatalos fizetőeszközként használható lesz majd a bitcoin. Madeira egy Portugáliához tartozó autonóm régió, míg Prospera a hondurasi Roatán-sziget egyik kerülete. Egyik hír sem nevezhető pletykának, hiszen az érintett területek magasrangú vezetői is beszéltek már a kérdésről.

Pozitív hatásokat vár a két terület vezetése a bitcoin hivatalos fizetőeszközként történő bevezetésétől

Prospera elnöke, Joel Bomgar azt is bejelentette, hogy az ott élőknek nem kell adót sem fizetniük a BTC-kereskedelemmel szerzett jövedelmük után. Elég jól látható Prospera célja a kezdeményezéssel, befektetéseket és cégeket szeretnének bevonzani a régióba. Ugyanez a helyzet Madeirán is, ahol a regionális kormányzat elnöke, Miguel Albuquerque hangsúlyozta, hogy nagy hívője a bitcoinnak. Szerinte Madeira tökéletes környezetet teremt a kriptovalutával foglalkozó cégeknek és befektetőknek. Egyébként Albuquerque sietett azt is leszögezni, hogy itt sem kell majd adót fizetni a bitcoin kereskedelméből származó jövedelem után. Nézzük meg El Salvador helyzetét azóta, hogy hivatalos fizetőeszközként bevezették a bitcoint. Azt láthatjuk, hogy a kritikus hangok ellenére számtalan pozitív hatás mutatható ki.

Ezek egyike például az, hogy jelentősen megugrott a turizmus, a salvadori turisztikai miniszter szerint 30% körüli növekedés volt tapasztalható a turisták számában a BTC bevezetése után. Ráadásul látható eredménye is lett annak, hogy a Bukele-kormány Salvadorban BTC-t is vásárol befektetésként. A kereskedés hasznából ugyanis felépítettek egy bitcoin oktatási központot és egy állatkórházat is. Ez utóbbiban minden beavatkozás 0,25 dollárnyi BTC-be kerül és éjjel-nappal felkereshető. Összességében tehát elmondható, hogy eddig csak pozitív hatásokat lehetett látni Salvadorban és valami hasonlóban bíznak most Madeirán és Prospera kerületében is.