Több mint kétmillió dollárnyi ingyen pénzt ígér az Amerikában induló kísérleti program

A Pomona Household Universal Grants (HUG) Pilot Program egy másfél éves projekt, amely 2 376 ezer dollárt ad a kiválasztott szülőknek Los Angeles közelében, Pomona városában.

A programba összesen 600 pályázót választanak ki, akiket két csoportra osztanak.

Az első csoportba 250 pályázót választanak ki, akik 18 hónapon keresztül havi 500 dollár kifizetésben részesülnek. A második csoport 350 résztvevőből áll majd, akik ugyanennyi hónapon keresztül havi 20 dolláros juttatást kapnak.

A regisztráció nyitva áll, és július 8-ig aktív marad.

Az alapvető jogosultsági követelmények közé tartozik, hogy a pályázónak a jelentkezés időpontjában Pomona városának lakosának kell lennie. A jelentkezés időpontjában 18. életévét be kell töltenie és egy (vagy több) 4 év alatti gyermek szülője vagy törvényes gyámja kell, hogy legyen.

Az alapvető jogosultsági feltételeken túlmenően a jelentkezőknek meg kell felelniük az amerikai mentési tervről szóló törvény (ARPA) négy követelményének. Olyan személyek jöhetnek szóba, akik a minősített népszámlálási körzetben élnek, akik más állami juttatásban részesülnek, valamint a Covid-19 világjárvány idején nehézségekről tettek tanúbizonyságot, és jövedelmük kevesebb mint ta területi mediánjövedelem 65%-a, ami nagyjából 72 150 dollárnak felel meg egy kétfős háztartás esetében.

A program minden résztvevőjét (mind a fizetett, mind a kontrollcsoportban) felkérik, hogy vegyen részt az UCLA által biztosított felmérésekben. Minden kitöltött felmérésért 50 dolláros bónuszt kapnak.

A Pomona HUG program részeként mind a fizetett, mind a kontrollcsoportból kiválasztott kérelmezőknek ingyenes tanácsadást és erőforrás-navigációs szolgáltatásokat kínálnak. Los Angeles megyén keresztül további forrásokat kínálnak majd (beleértve a pénzügyi tanácsadást, a szülői készségeket és a karrier-tanácsadást).

Minden jogosult pályázó részt vesz a sorsoláson, amelyen véletlenszerűen kiválasztják a Pomona HUG program összesen 600 résztvevőjét. A program egy, a UCLA által végzett kutatást is tartalmazni fog, amely segít meghatározni, hogy a jövedelemalapú támogatások hogyan hatnak a program résztvevőire.