Kilőtt a SUSHI árfolyama, miután a technikai vezető távozott

A decentralizált tőzsdeként eléggé ismert SushiSwap technikai igazgatója december kilencedikén bejelentette lemondását a csapaton belüli nézeteltérések miatt. Joseph Delong a közleményében azt írta, hogy az egész Sushi közösség érdeke az, hogy a belső küzdelmek befejezése érdekében távozzon. Ahogy a közleményben írta, “a tőzsde csak árnyéka lesz önmagának egy radikális szerkezeti átalakítás nélkül“.

Káosz a SushiSwap közösségében

A nézeteltérések már egy ideje tartanak a Sushi közösség különböző tagjai között, azóta, hogy állítólag az egyik fő fejlesztőt, 0xMakit úgy távolították el a közösségből. Még novemberben szivárgott ki egy olyan képernyőfotó, amelyen Delong egyik online kérdőíve volt látható Maki sorsáról. Delong végig azt bizonygatta, hogy Makit nem küldték el és azzal fenyegetőzött, hogy ha a mostani fejlesztői csapatot nem támogatja a közösség, akkor ő is távozik. Ezt most megtette, nagyjából akkor, amikor a SushiSwap bejelentette saját NFT és metaverse platformjának indulását. Ugye ez utóbbi projekteknek egy decentralizált autonóm közösség által irányítottnak kellene lennie, de néhány nagy bálna birtokolja az irányító tokeneket.

Delong

Delongot a közösség azzal is vádolta, hogy saját meggazdagodásával foglalkozik csak, amit a vezető végig rágalmazásnak nevezett. Ettől függetlenül ő terjesztette elő azt az elutasított javaslatot is, amelyben nagyjából 1 millió dollárnyi SUSHI tokent akart a belső kör tagjainak kifizetni. A decentralizáció kritikusai azonnal rohantak ujjal mutogatni, hogy a SushiSwap a tökéletes példája annak, hogy egy decentralizált szervezet sem működik jobban, mint egy centralizált. A SushiSwap problémáját egyesek abban látják, hogy túl sok az opportunista a belső körben. Delong távozása után a SUSHI token árfolyama néhány óra alatt 20%-ot tudott emelkedni. Ez is mutatja, hogy a távozást a közösség és a kereskedők is jól fogadták. Rá is fér a növekedés a SUSHI árfolyamára, hiszen a belső harcok miatt értékének 50%-át elveszítette egyetlen hónap alatt.