Nincs buborék az altcoin piacon, hiába a szakértők figyelmeztetése, állítja a PrimeXBT vezető elemzője

Kétségtelenül a bitcoin a legfényesebb csillag a szektor egén, és Satoshi coinja áll továbbra is a show középpontjában – mindezt jól bizonyítják az árfolyamcsúcsok és a térben betöltött domináns szerepe – de a BTC-n túl ragyognak még az altcoinok között is olyan fényes csillagok, amikkel szép árfolyam nyereséget lehetett elérni az elmúlt egy évben.

Sokan találkoztunk már olyan kisebb és kevésbé ismert altcoinokkal, amelyeknek az árfolyama kilőtt, és láttunk már olyan tokeneket is, amelyek ára pár nap alatt emelkedett az ötszörösére. Ezek a tényezők általában arra késztetik az elemzőket, hogy rögtön buborékot kiáltsanak; azonban ez nem minden esetben van így.

A PrimeXBT elemzője, Kim Chua mélyebben elmerült az altcoinoknál tapasztalt árfolyam mozgásokban. A megfigyelései arra sarkallták, hogy ellent mondjon az általános vélekedésnek, azokkal, amik az altcoinok veszélyeire figyelmeztetnek.

“Úgy gondolom, hogy az altcoin piacon még nincs buborék, pedig jogos kijelenteni, hogy tapasztalhattunk néhány fenomenális árfolyam emelkedést egyes ‘furcsa’ tokenek esetében,” írja Chua.

Személyes véleményem, hogy ez csak annak az emberi viselkedésnek eredménye, ami a mostani időszakra jellemző.

Azok a tokenek, amik mögött nagy és támogató közösség áll, hatalmasat nyerhetnek az emberek viselkedésének a változásából, mivel a nagy számok törvénye alapján ezek a folyamatok momentán hatalmas hullámokat képesek előidézni a piacokon. Megbizonyosodhattunk erről korábban a részvénypiacon a GameStop-saga során, illetve ugyanez gyűrűzött be a kriptopiacokra is a DOGE emelkedésének a formájában.

“Nem gondolom azt sem, hogy a DOGE egy buborék lenne. A DOGE csak annak a demonstrációja, hogy a tömegek lázadoznak az erős kontrollt kifejtő erők ellen. Több hasonló incidenst várok a jövőben. Az XRP egy másik jó példája ezeknek a tokeneknek. A tokent kihajították a legtöbb kriptotőzsdéről, az árfolyama mégis képes volt rég nem látott magaslatokba emelkedni.”

Véleményem szerint a piaci viselkedés transzformációjának vagyunk a tanúi, nem pedig egy buboréknak. Ez a változás szele pedig egy ideig még velünk maradhat. A kereskedőknek pedig muszáj lesz alkalmazkodniuk ezekhez a változásokhoz, hogy előnyt faraghassanak a piacokon.

Kim Chua, PrimeXBT piaci elemzőről:

Kim Chua intézményi kereskedési szakemberként meghatározó tapasztalatokat gyűjtött a világ vezető bankjainál, többek között a Deutsche Banknál, a China Merchants Banknál és még sok más vezető pénzintézetnél. Ezután egy fedezeti alapot alapított, amely hét éven keresztül háromjegyű hozamot produkált évről-évre. Kim oktat is: kereskedési tananyaga az újgenerációs elemzőket segíti a hatékony technikai elemzés elsajátításában. Kim egyik erőssége, hogy képes folyamatosan figyelemmel kísérni mind a hagyományos, mind a kriptovaluta piaci trendeket és megtalálni az új befektetési és kereskedési lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük