A koronavírus járvány csak egy blöff, állítja egy német tisztviselő

Mégsem volt olyan veszélyes a koronavírus járvány, mint ahogyan azt a német szövetségi kormány gondolta. A német belügyminisztériumból kiszivárgott jelentés után, a károkat próbálják most felmérni, amelyeket a járvány miatt hozott korlátozó intézkedések okoztak.

A német belügyminisztériumból egy olyan jelentés szivárgott ki, amely a COVID-19 vírus okozta pandémia miatt hozott lezárások szükségességét vitatja. A jelentésben a következőket fogalmazták meg:

  • A Covid-19 veszélyességét túlbecsülték: valószínűleg egyáltalán nem haladta meg az új vírus által okozott veszély a normál szintet.
  • A koronavírusban elhunyt személyek alapvetően azok voltak, akik statisztikailag még ebben az évben meghaltak volna koronavírus nélkül is. Magas életkort értek meg, emiatt meggyengült testük már nem volt képes megbirkózni a vírussal (beleértve a jelenleg jelenlévő körülbelül 150 vírust is).
  • Ebben a negyedévben világszerte hozzávetőlegesen 250 000 ember életét oltotta ki a Covid-19, míg az influenza 1,5 millió ember halálát okozta (25 100 csak Németországban) a 2017/18-as influenzahullám alatt.
  • A vírus nyilvánvalóan nem veszélyesebb, mint más vírus. Nincs bizonyíték arra, hogy ez az egész több lett volna hamis riasztásnál.

Ezek után joggal lehet állítani azt, hogy a kormány volt az egyik legnagyobb hamis híreket keltő forrás, amihez a mainstream média előszeretettel asszisztált. A jelentés arra is rámutatott, hogy a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedéseknek súlyos következményei lettek nemcsak a gazdaságra, de az egészségügyre nézve is. Alapvetően több ember hunyt el a koronavírus általi korlátozások miatt, mint amennyi halálát közvetlenül a vírus okozta.

Mivel a német egészségügyi rendszer, csakúgy mint a magyar minden műtétet, kezelést lefújt vagy elhalasztott, rengeteg beteg nem kapta meg a szükséges orvosi ellátást. Ez okozhatott maradandó egészségügyi károsodást vagy akár halált is.

A kormány tagad

A kormány először azt nyilatkozta, hogy a jelentés csak egy belügyminisztériumi alkalmazott egyéni véleményét taglalja. A 93 oldalas dokumentumot, amely a “Válságkezelés elemzése” címet viseli, viszont a belügyminisztérium által kinevezett tudományos testület készítette. A testület tagjai között számos orvosi szakértő foglal helyet. A jelentés egyébként a belügyminisztérium KM4 „Kritikus infrastruktúrák védelme” elnevezésű részlegének kezdeményezésére készült.

A dokumentum szerzői május 11-én kiadtak egy olyan sajtóközleményt, amelyben a német kormányt azzal vádolták, hogy az figyelmen kívül hagyta a szakértői tanácsadást. A szakemberek úgy fogalmaztak, hogy:

A terápiás és megelőző intézkedéseknek soha nem szabad több kárt okozniuk, mint amit maga a betegség okoz. Ezek célja a kockázatos csoportok védelme anélkül, hogy az orvosi ellátás elérhetőségét és az egész lakosság egészségét veszélyeztetnék.

Mi a tudományos és orvosi gyakorlatban a koronavírus miatt hozott intézkedések másodlagos károsodásait tapasztaljuk betegeinken a dialízis során.

Ezért felkérjük a Szövetségi Belügyminisztériumot, hogy fejtse ki véleményét a sajtóközleményünkkel kapcsolatban, és reméljük, hogy releváns megbeszélések alakulnak ki a koronavírus intézkedésekről, amelyek az egész lakosság számára a lehető legjobb megoldást eredményezhetik.”

A kormánynak még nem reagált a megkeresésükre.

Tüntetések, emberek elhallgattatása

Stephen Kohn belügyminisztériumi tisztviselő május 9-én szivárogtatta ki a minisztériumi jelentést a liberális-konzervatív Tichys Einblick-nek, Németország egyik legnépszerűbb alternatív magazinjának. A jelentés ezek után futótűzként terjedt a német médiában és több napilap, hírportál is lehozta. Kohn ezzel lavinát indított el, aminek azonban megfizette az árát. Felfüggesztették állásából, laptopját elkobozták, és azt tanácsolták neki, hogy sürgősen keressen fel egy ügyvédet.

Günter Krings, a belügyminisztérium képviselője, aki nem mellesleg Kohn főnöke is volt, úgy fogalmazott a dokumentummal kapcsolatban:

Ha ilyen iratokat kezd el elemezni, akkor hamarosan meghívhatja az alusisakos srácokat is a parlamenti meghallgatásokra.

Krings ezzel az összeesküvés elméleteket gyártókra utalt. Németországon kívül a jelentésről nem írt a nemzetközi sajtó. Egyedül a német koronavírus korlátozások elleni tüntetésekről számoltak be a külföldi újságok, amik már áprilisban elkezdődtek. Minden héten németek ezrei vonultak utcára és fejezték ki nem tetszésüket a kormány által hozott korlátozások miatt. Pedig a német intézkedések nem is volt olyan szigorúak, mint sok más európai országban.

A demonstráció során a tüntetők kétségbe vonták a koronavírus veszélyességét és firtatták Bill Gates és a WHO szerepét. A legnagyobb tüntetésre Stuttgartban került sor május 9-én, ahol több tízezer ember vonult az utcákra. A németek ugyanis nemet mondtak minden vírushoz köthető intézkedésre, a tömegmegfigyelő mobilos alkalmazástól kezdve, a kötelező oltásokig. A kiszivárogtatott jelentés bebizonyította azt, hogy a koronavírus miatt hozott korlátozások megalapozatlanok és a vírus nem is olyan súlyos, mint amilyennek a kormány beállította.