Ebből a három kis részvényből nőhet ki a következő techóriás

Van most három közepes piaci kapitalizációjú részvény, amelynél minden adott ahhoz, hogy idővel óriásira nőjön.

Új részvénypiaci csúcs érkezhet

A Goldman Sachs 2024-es előrejelzésében David Kostin a februári 5200-ról 5600-ra módosította az S&P 500-as célt az év végére. A 2%-os növekedési kilátás elsősorban a generatív mesterséges intelligencia által táplált mega-cap technológiai részvényeknek köszönhető. Ezek a részvények, köztük az Nvidia, a Microsoft, az Alphabet, az Amazon és a Meta, mára az S&P 500 piaci kapitalizációjának egynegyedét teszik ki. Az átlagos részvényenkénti nyereséget (EPS) 37%-os lépik túl, ami jóval magasabb, mint az S&P 500 6%-os átlaga.

Ez pedig felveti a kérdést, hogy mely közepes kapitalizációjú részvények követhetnek hasonló pályát.

Három kis részvény, amiből igazi techóriás lehet

A Broadcom (NASDAQ: AVGO) 557%-os felértékelődést mutatott fel az elmúlt öt évben. A félvezetőgyártó cég megszilárdította piaci pozícióját azáltal, hogy kulcsfontosságú adatközponti infrastruktúra-elemeket biztosít. A 69 milliárd dolláros VMware cég stratégiai felvásárlása diverzifikálta bevételi forrásait. Így most már megoszlik a bevétel a félvezető megoldások (58%) és az infrastrukturát biztosító szoftverek között. Ez az akvizíció a nettó bevétel 20%-os éves növekedéséhez vezetett. A Broadcom július 15-i, 10 az 1-re történő részvényfelosztása várhatóan nagyobb lakossági befektetéseket is bevonz majd – hasonlóan az Nvidia tapasztalataihoz. Jelenleg az AVGO részvényei 1802,52 dolláron forognak, az előrejelzések szerint egy éven belül ez részvényenként 2100 dollárra emelkedhet.

Az ASML Holding N.V. (NASDAQ: ASML), egy holland cég kulcsfontosságú a félvezetőgyártásban fejlett ultraviola litográfiai gépeivel, amelyek lehetővé teszik a legmodernebb félvezető csomópontok gyártását. A félvezető szektor ciklikus jellege ellenére az ASML egyedülálló piaci pozícióval rendelkezik, olyan nagy globális felvevő cégeket lát el, mint a Samsung, az Intel és a TSMC. Ez pedig erőteljes puffert kínál a helyi gazdasági visszaesések ellen. Az elmúlt öt évben az ASML részvényei 424%-ot emelkedtek. Jelenleg 1061 dolláron kereskednek, az ASML előrejelzett árfolyama 1102,25 dollár, a potenciális csúcs 1185 dollár lehet részvényenként.

A MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) tulajdonképpen Bitcoin proxyvá alakult, részvényei az elmúlt öt évben 901%-kal emelkedtek, meghaladva a Bitcoin saját árfolyam növekedését is. A vállalat stratégiája a Bitcoin decentralizált jellegén és a monetáris leértékeléssel szembeni ellenálló képességén múlik. Azáltal, hogy 214 400 bitcoint halmozott eddig fel átlagosan 35 158 dolláros vételáron, a MicroStrategy növeli adósságát is, csak hogy kihasználja a Bitcoinban rejlő lehetőségeket. Jelenleg az MSTR részvényei 1469 dolláron forognak, ami közel kétszerese az 52 heti 768,38 dolláros átlagnak.

Ezek a közepes kapitalizációjú részvények, a Broadcom, az ASML és a MicroStrategy, jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek, és a jövőben valószínűleg mega-cap részvényekké fejlődnek, a stratégiai diverzifikáció, az egyedi piaci pozíció és a csúcstechnológiák kihasználása révén.