Közel 200 millió dollárt loptak el a Bitmart tőzsdéjéről

A Bitmart kriptotőzsdéje közel 200 millió dollárt veszített el egy melegtárcás biztonsági rés kapcsán. A tárcák az Ethereum és a Binance Smart Chain blokkláncaihoz kapcsolódtak. A 200 milliós Bitmart csalásról először a Peckshield nevű blokkláncbiztonsági cég számolt be. Ők elsőként vették észre a közel 100 millió dollár értékű pénzmozgást az Ethereum blokkláncán. További nyomozás eredményeként az derült ki, hogy még 96 millió dollár érintett a kriptotőzsde BSC tokenjeiből egy másik hasonló cointranszferben.

A Bitmart csalás példája is mutatja a DeFi szektor sebezhetőségét

A hackerek/csalók több mint 20 különböző coinból tudtak különféle mennyiséget ellopni, például BNB-t, Safemoont vagy éppen BPayt. Emellett BabyDoge, Floki és Moonshot tokenek is érintettek voltak a hackben. A visszaélés egyszerű volt, a PeckShield grafikáján is jól látható, hogy kiutalás után az 1Inch hálózatán futtatták át az összeget, majd a Tornadoval tüntették el a nyomokat. A Tornado pontosan azt a célt szolgálja, hogy extra adatbiztonságot biztosítson azáltal, hogy megszakítja a kapcsolatot a küldő és a fogadó címek között.

PeckShield

A Bitmart vezérigazgatója, Sheldon Xia később Twitteren megerősítette, hogy az Ethereum és a BSC melegtárcák biztonsági hibájának köszönhetően tényleg megtörtént a veszteség. A tweet szerint még mindig vizsgálják, hogy milyen módszert használhattak a hackerek. Xia az üzenetében 150 millió dollár körüli összegről beszélt.

Xia tweet

A Bitmart csalás nagyjából azzal együtt jelent meg a kriptohírek között, hogy a Celsius kriptohitelező platform is 50 millió dolláros veszteséget jelentett be. Ők ezt az 50 millió dollárt a BadgerDAO DeFi protokoll biztonsági rése miatt veszítették el. A Badger csapata az összes okosszerződés leállításával reagált a csalásra és jelenleg is vizsgálják az ügyet.