Közel 200 millió dollárt utalt a kriptotőzsdére a milliárdos befektető

A Tron alapítója, Justin Sun hirtelen 196 millió dollárt szabadított fel és utalt át a világ egyik legnagyobb kriptopénz tőzsdéjére. 

A Tron alapítója, Justin Sun 196 millió dollárt utalt a Binance tőzsdére

Justin Sun 196 milliónyi USDT hirtelen átutalása a Binance-hez heves spekulációkat váltott ki az amúgy is bizonytalan piacon.

Justin Sun, a neves kriptovállalkozó és a Tron alapítója a közelmúltban jelentős lépést tett és intrikákat váltott ki a közösségen belül.

A Lookonchain jelentése szerint az Arkham Intelligence adataira hivatkozva a Sun elképesztő, 196 millió dollár értékű USDT-t utalt ki a Huobiból, és letétbe helyezte a Binance tőzsdén. Ennek az átutalásnak a hirtelensége és mértéke miatt az iparágban sokan elgondolkoztak Sun következő stratégiai lépésén.

Justin Sun

Azok számára, akik nem ismerik Justin Sunt, a kriptovaluta világ egyik figyelemre méltó alakja. Sun leginkább a Tron alapításáról ismert, amely egy blokklánc-alapú platform, amely az internet decentralizálására törekszik. Sun befolyása azonban túlmutat a Tronon, mivel aktívan részt vesz különféle kriptovaluta vállalkozásokban és projektekben.

Éppen ezért érdekes a fenti utalás, mert Justin Sun tanácsadóként dolgozik a Huoibi – mai nevén HTX tőzsdénél, tehát pontosan ismernie kell mi zajlik a platformon.

Mi állhat az utalás mögött?

Sun meglévő kriptokészleteinek elemzése adhat némi betekintést a lehetséges indítékaiba.

Az Arkham adataiból kiderül, hogy Sun jelenleg több mint 1 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik, amelyet különféle tárcákban tárol. Ezen állományok közül a legnagyobb részesedés 280,026 millió USDD, egy algoritmikus stabilcoin, amelyet a Tron ökoszisztémából származó tokenek követnek, mint például a TRX és a BTT.

Justin Sun wealth

Forrás: Arkham

A Sun portfóliójában nagy kriptovalutákon kívül a következő legnagyobb pozíció a Shiba Inu (SHIB). A vállalkozónak 472,094 milliárd SHIB-je van, ami 10,59 millió dollárnak felel meg.

A piac továbbra is kiszámíthatatlan és a helyzeten nem segít, hogy a milliárdos kriptobefektető közel 200 millió dollárt utalt át a Binancera a piacon tapasztalható ingadozó időszak közepette, a hozzá közelálló tőzsdéről.