Japán legnagyobb közösségi hálója, a LINE saját kriptotőzsdét indít

Japán legnagyobb közösségi hálója, a LINE saját kriptotőzsdét indít Szingapúrban. A júliusban induló platform nem fogad regisztrálókat Japánból és az Egyesült Államokból.

Minden a szabálykönyv szerint

Egy ma kijött sajtóközleményben került megerősítésre a hír, amelynek indítása már január óta a levegőben lóg.

A BITBOX névre keresztelt projekt globális babérokra tör, de a saját hazai felhasználóit szárazon hagyja:

“A kriptokereskedelem iránti globális igény növekedésével a LINE arra készül, hogy lehetőséget biztosítson a felhasználók számára, hogy ezt biztonságos körülmények között gyakorolhassák, és mivel egy biztonságos rendszer már helyén van, a vállalat ezt a biztonságot szeretné tálcán kínálni.”

A BITBOX-on 30 kriptopénzzel lehet majd kereskedni, de fiat devizákat nem fog kereskedési eszközei között ajánlani. A platform 15 nyelven lesz elérhető és újfent kimaradt a repertoárból a japán nyelv.

“A LINE úgy fog tevékenykedni a kriptopénz szektorban, hogy az összes ország kriptopénz kereskedelmi szabályainak megfeleljen” – ígérte a cég.

A Financial Times értesülései alapján a cég következő lépése egy amerikai nyitás lehet.

Birkózás a versenytársakkal

A következő hónapra belőtt kísérleti indulással a LINE, amelynek globálisan több mint 200 millió felhasználója van, csatlakozik a kriptopénz kereskedelemben fantáziát látó Japán nagyvállalatok listájához.

A hazai piacra lépés odázásával viszont szembe megy a másik japán multi, az SBI Group törekvéseivel, amely a múlt hónapban mutatta be platformját és elsősorban a Japán piacra fókuszál. Az amerikai traderek kizárásával pedig a Coinbase pozícióit erősíti amely a kiszivárgott hírek szerint Japánban is be szeretne rendezkedni.

LINE

A jég döntéshozói nem kommentálták az üzleti modell versenyképességét.

Ezalatt a Japán szabályozó szervek elkötelezettek a hazai kriptopénz kereskedelmi szabályozó rendszer megreformálásában. A múlt héten publikálták egy irányelvet amely 6 hazai kriptotőzsdét biztonságosabb üzletfejlesztési modell kialakítására kötelezi.

A 6 platform egyike a BitFlyer volt, amely a korábbi hacktámadások után egy sor kötelezően teljesítendő útmutatót kapott a felügyelő szervezettől.

A LINE májusban partnerségre lépett az ICON-nal is hogy közösen fejlesszenek decentralizált applikációkat (dAppokat).