A Kraken felvásárolta a Glidera bitcoin pénztárca szolgáltatót

A San Francisco székhelyű Kraken felvásárolta a Glidera bitcoin pénztárca szolgáltatást nyújtó startupot.

A Kraken felvásárolta a Glidera bitcoin pénztárca startupot

A Glidera akvizíciójának részleteit nem tették nyilvánosság, így nem tudni mennyit fizetett a bitcoin pénztárca cégért a Kraken.

A Glidera platformján a felhasználók bitcoint tudnak vásárolni közvetlenül a bankszámlájukról. A megvásárolt bitcoin összeget aztán bármely tetszőleges bitcoin pénztárcában tárolhatják. A szolgáltatása előnye, hogy külön közvetítő nélkül lehet bitcoinhoz jutni amint a bankszámlát a platformon belül érvényesítettük. A szolgáltatás csak amerikai bankszámlákkal működött. A megvásárolt bitcoin ezután a cég saját pénztárcájában vagy bármilyen másik bitcoin pénztárcában is tárolhatjuk.

A két szolgáltatás integrációja során a Glidera Kraken Direct néven működik majd tovább a cég szolgáltatásai ezen túl a Krakenen keresztül lesznek elérhetőek. Ezzel a szolgáltatások a nemzetközi felhasználókhoz is eljutnak, ami jelentősen megnöveli a felhasználói bázist, hiszen eddig csak amerikaiak tudták használni a platformot.

A Kraken bevásárolt 2016-ban

Az idén nem a Glidera felvásárlása volt az egyetlen befektetése a bitcoin tőzsdének. 2016-ban számos akvizíciója volt a szektorban, hogy ezzel is bővítse tevékenysége körét.

Januárban a Kraken bejelentette, hogy felvásárolta versenytársát a new yorki Coinsetter tőzsdét, ami korábban CAVirte néven működött. Júniusban az online tőzsde Európa felé nyitott, amikor a holland CleverCoin céget vette meg.

A Kraken ügyvezető igazgatója Jesse Powell úgy kommentálta, hogy a felvásárlás szépen beillik a Kraken fantasztikus 2016-os évébe. A CEO így nyilatkozott:

“Lenyűgöző növekedést láttunk 2016-ban az üzleti tevékenységünk minden területén. Ráadásul egy még jobb évnek nézünk elébe 2017-ben ezzel az új akvizícióval. Az új szolgáltatásunk a Kraken Direct központi szerepet fog játszani jövőre.”

Az online bitcoin tőzsdék több felvásárlást hajtottak végre idén világszerte. Azt azonban nem lehet mindig tudni, hogy a megvásárolt cégekért mennyit fizettek az új tulajdonosok, mert sok esetben nem hozták nyilvánosságra az akvizíciós összegeket. A nagyságrendek érzékeltetése végett, például a BitInvest céget a brazil FoxBit 1 millió dollár közeli összegért vette meg idén augusztusban.