500 millió USDT alá csökkent a Tether cég stabilcoin készlete

500 millió USDT alá csökkent a Tether cég walletjában tárolt összeg és szinte folyamatosak a kiutalások a kisebb-nagyobb tőzsdékre. Az USDT milliók számottevő része a Kraken tőzsdén végzi.

Pillanatnyilag az Omni Explorer blokklánc adatai alapján 489 millió USDT maradt a kibocsátó Tether cég walletjában.

Forrás: Omni Explorer

Az egyik legnagyobb ilyen kiutalás (14 985 000 USDT) egy közvetítő címen keresztül a Kraken tőzsdén végezte és ami kezdetben csak egy ad hoc kiutalásnak tűnt, mára random napi időközönként végrehajtott utalás-folyammá vált.

2018 októberében a Tether cég tárcája még több mint 750 millió USDT-t tartalmazott, majd a likviditás drasztikus mértékben csökkenni kezdett. A következő hónapokban viszont egy jelentős része visszakerült a forgalomba, kezdetekben direkt a Bitfinexen keresztül.

Egy nem bizonyított oka lehet a kiáramlásnak a Kraken tőzsdére az USDT/USD árfolyamában tapasztalható kilengés lehet, ahol 1 USD jelenleg ~1.004 USDT-t ér. Eközben a bitcoin (BTC) ~3609 USD-on kereskedik. Előfordulhat, hogy egyes magasabb volument produkáló kereskedők prémiumon eladják az USDT-iket, hogy egy kissé olcsóbban bitcoint tudjanak vásárolni USD-ért, majd ezt prémiumért újfent értékesítik USDT-ért más kriptotőzsdéken. A CoinMarketCap adatai alapján a tőzsdék BTC/USDT párjain ~50 USDT prémium van a BTCUSD árfolyamokkal szemben.

Mindeközben újra növekedésnek indult a tetherben lebonyolított BTC kereskedelem nagysága és már a teljes BTC volumen 62%-át adja. A teljes kriptopénz kereskedési volumenének 23%-át szintén az USDT párok adják, ami azt is jelentheti, a kiáramló USDT tokenek friss likviditás hozhatnak a piacokra. Ugyan sokat cikkeztünk az alternatív stabilcoinok előretöréséről, de a Gemini dollár (GUSD), Paxos (PAX) és True USD kereskedési volumene továbbra is elhanyagolható a tetheréhez képest, mely a stabilcoin teljes kereskedési volumen 92%-áért felel.

A legnagyobb USDT wallet tulajdonosa egy ismeretlen számla, de gyaníthatóan a Binance-hez tartozik és ~568 millió USDT-t őriz, mialatt a Kraken mellet a Huobi és a Bittrex számláira is folyamatosan érkezik az USDT likviditás.

“Ma 14.9 millió USDT-t utaltak a Krakenra. 24 órás volumen 12.4 millió. Ki vásárolja fel az összes Tethert??”

Egy Twitteres már meg is fogalmazta a kérdést, ki a csuda veszi az USDT-t és miért? A közösség találgat, de a korábbi mintákat alapul véve az USDT aktivitás újabb vad mozgások előszelét jelentheti a bitcoin és altcoinok piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük