A kriptobányászati játék, amellyel valódi Bitcoint kereshetsz

A ZEBEDEE univerzumában több olyan mobiljáték megtalálható, amely bitcoin jutalmat fizet a játékosoknak, a Bitcoin Miner azonban kiemelkedik ezek közül: ebben az iOS és Android játékban ugyanis hamis kriptovalutát bányászol, de valódi Bitcoint tudsz kiváltani.

Ahogy a Decrypt nemrég beszámolt róla, a Bitcoin Miner először néhány évvel ezelőtt indult valódi BTC-bevételek nélkül, és nem igazán haladt sehova. De amint a Fumb Games bevezette a satoshik (a Bitcoin legkisebb egysége, azaz 1/100 000 000 BTC) keresésének és kifizetésének lehetőségét, a letöltések az egekbe szöktek, és az elmaradt játékosok is visszatértek.

Mint minden ilyen játék esetében, a ténylegesen megkeresett Bitcoin mennyisége itt is hihetetlenül kicsi – emellett a teljes képernyős videóreklámok, amelyeket az út során el kell viselni, idegesítőek lehetnek, különösen akkor, amikor újra és újra ugyanazt a néhány átverésnek tűnő játékot népszerűsítik.

A Bitcoin Miner azonban – ellentétben más játékokkal – a pixeles grafikának és a különböző érmékre való utalásoknak köszönhetően személyiséggel bír, és szórakoztató élvezetet nyújt.

Nem fogsz komoly pénzt keresni ezzel a játékkal, de jó móka beleugrani néhány percre – ráadásul kapsz némi Bitcoint is.

A játék egyszerűen indul, de idővel egyre izgalmasabbá válik, ahogy egy kiterjedt bányászfarmot építesz fel rengeteg kriptovalutával és különféle szerelékekkel.

A Bitcoin Miner egy egyszerű, tétlen „kattintós” játék, amely egy gomb ismételt megérintéséért jutalmaz. Egyetlen kriptobányásszal kezdesz – egy kis pixeles fickóval, aki egy számítógép előtt ül, és időnként kis pixeles érméket generál, amelyek átgördülnek a malacperselyedbe, hogy eltárolja azt.

Néha az érmék egy extra funkcióval jelenik meg, amelyet megérintve különböző módosításokat aktiválhatsz, mint például a duplázás, a robbantás vagy épp a SATS gyűjtés.

Ahogy egyre több érmét gyűjtesz, további szintekbe fektethetsz a bányádba. Elköltheted az összegyűjtött kriptodat, hogy mélyebbre áss, ezzel új és jövedelmezőbb érméket szabadíthatsz fel, és fejlesztheted a sebességet, amellyel a kis fickó jutalmakat termel.

Ahogy haladsz előre a játékban, egy többszintű bányád lesz, amely Ethereum, Dogecoin, Solana, Shiba Inu és végül Bitcoin (hamis!) zsákokat termel. Az érméid bányafejlesztésekbe történő újra befektetésével csak növeled a kereseti lehetőségeidet, ráadásul „menedzsereket” oldhatsz fel és iktathatsz be a további bónuszok megszerzéséért, további bányákat nyithatsz más régiókban, és még sok hasonló lehetőség tárul fel a játék közben.

Igaz, nincs túl sok mélység a játékmenetben, de mindig van új és újabb frissítés vagy bővítés, amibe belefordíthatod az érméidet – és rengeteg lehetőséged van arra, hogy megnézd azokat a reszelős videohirdetéseket, ezzel pedig felturbózd a bevételedet vagy más előnyöketMiner oldj fel.

Menet közben valódi bitcoint is kereshetsz satoshik formájában, amelyeket a Lightning Networkön keresztül a ZBD pénztárcádban válthatod be. A satoshik néha megjelennek a képernyőn, hogy megérintsd és igényeld őket, míg máskor a játékon belüli boltban vannak elrejtve, illetve napi bejelentkezési jutalomként kapod őket. Legtöbbször a képernyőn felbukkanó egyszerű játékfeladatokkal lehet őket megszerezni.

Annyi Bitcoin nem adódik össze, hogy azt érdemes lenne készpénzre váltani. Öt óra játék után 236 satoshit gyűjtöttem össze – ez körülbelül 0,16 dollár értékű Bitcoin. Ez az összeg megfelel a legtöbb ilyen mobil Bitcoin-játéknak (beleértve a Fumb saját aszteroidabányász játékát, a SpaceY-t is), amelyekkel átlagosan néhány fillért kereshetünk óránként.

A játék egyébként a háttérben is gyűjti a jutalmakat, szóval nem fontos egész nap előtte ülni. Végső soron azt mondhatom, csak azért ne játssz a Bitcoin Minerrel, mert azt hiszed, hogy nagyobb összeghez juthatsz. A játékot viszont mégis érdemes kipróbálni, hiszen ez egy mulatságos variációja a kriptopiacnak, és mert ellentétben a valódi kriptopiaccal, a számok mindig felfelé mennek ebben a hamis videojáték-gazdaságban.