Kriptobefektető venné meg a Forbes magazint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A befektetői körökben az elmúlt napokban komoly témát szolgáltat az az egyeztetés, amely a Forbes Media LLC. cégének megvásárlására irányul. A 104 éves médiavállalatra az első ajánlatot a tulajdonosoknak Michael Moe befektető tette, aki egyesítené egy még nem nevesített céggel a Forbest. Arról az ajánlatról annyira sok még nem derült ki. Viszont nem sokkal később Patrick McConlogue cége is tett egy 700 millió dolláros vételi ajánlatot. A Borderless Services arról ismert, hogy egy kriptokra fókuszálú befektetési cég. És ha lehet hinni annak a nyilatkozatnak, amelyet McConlogue tett a Coindesknek, akkor ha az ő ajánlatát fogadják el, akkor komoly nyitás lesz a Forbes részéről a kriptotechnológia irányában.

Kriptovalutát fog majd fizetni a Forbes, ha olvassuk a cikkeit?

Ezt egyébként a vételi ajánlatában a tulajdonosoknak is felvázolta. Eszerint kriptotárcákat indítana és tokeneket is bevezetne, hogy végre a média világában is meginduljon az a változás, amelyre szerinte már régóta szükség van. Bennfentes értesülések szerint egyébként a Borderless Services ajánlata megfelelően finanszírozott. Azaz nagyjából azonnal megvásárolható lenne a médiacég a Forbes tulajdonosaitól. A finanszírozás javarészt egyébként banki hitelből történne illetve saját tőkéből. McConlogue számára nagy előnyt jelent, hogy komoly tapasztalata van a hagyományos pénzügyekben is, így sikeresen tud alkut kötni a Wall Street régi motorosaival is, hogy banki forrásokat szerezzen. Jelenleg McConlogue-t leszámítva senki más nem nyilatkozott az ügyben. Így még arra is elég komoly esély mutatkozik, hogy nem kerül eladásra a médiacsoport. Amelynek legnagyobb értéke az állítólagosan 6 millió olvasóhoz eljutó Forbes magazin és az interneten 140 millió ember által olvasott weboldal. Egy 2014-es független becslés 475 millió dollárra taksálta az értékét.

Mindenesetre McConlogue azt is elmondta, hogy amennyiben ez nem jön most össze a Forbes kapcsán, akkor sem fognak változni a szándékai. Azaz hogy további kábeles televíziótársaságokat és nyomtatott sajtóorgánumokat vásároljon meg. A célja ezzel az, hogy még nagyobb körben népszerűsítse a kriptovalutákat a hagyományos pénzügyek szereplői számára is. Azért teljesen nem tapógatoznak a sötétben a hagyományosnak nevezett sajtóorgánumok sem, hiszen például a Forbesnak is van saját kriptovaluta szekciója már. Az pedig már tényleg igazán álomszerű, hogy McConlogue tokenekkel jutalmazná majd azokat, akik végigolvasnak egy cikket. Vagy éppen megosztják azt a közösségi oldalaikon. És még ennél is többet akar a befektető, hiszen egy internetes kapcsolat nélkül működő globális kriptotranzakciós hálózatot is akar a Borderless médiabirodalma mellé építeni.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.