Kriptopénz bányász okostelefonnal jön az Electroneum

Az Electroneum blokklánc startup kriptovaluta bányász alsókategóriás okostelefont dobott piacra.

A startup hétfőn jelentette be a hírt, hogy kijött az M1 okostelefonjával, ami egy Google Mobile Services (GMS) hitelesített okostelefon és a beépített felhőbányász technológiájával a felhasználók kriptót tudnak keresni egy applikáció segítségével.

A 80 dolláros (21 000 HUF) telefonnal viszont CSAK az Electroneum natív tokenjét az ETN-t lehet majd bányászni és állítólag 3 dollár lesz a havi jövedelmezősége (800 HUF). A bányászathoz nem lesz szükség internetkapcsolatra, áll az Electroneum közleményében.

Az így megkeresett ETN tokenekkel telefonkártya feltöltésért, online szolgáltatásokért lehet fizetni, az online vásárlások mellett. Egy ETN jelenleg 2 forintot ér és a projekt piaci kapitalizációja alapján a 63. helyet foglalja el 18 milliárd forinttal.

A 4G-s dupla SIM-kártyás M1 8 GB – 32 GB tárhellyel vásárolható processzora 1.3 Ghz Quad Core. Hátsó kamerája 5 megapixeles az első pedig 2 MP.

Az ára azért ilyen alacsony mert az Electroneum mobiljával elsősorban a fejlődő országok lakosait célozza, hogy ott növelje a blokklánc és kriptovaluta adoptációt. Néhány országban még a listázási árnál is alacsonyabb, 60 dollár lesz a kisker ár.

“Elsőként Dél-Afrikában kezdjük el értékesíteni az M1-et…,” nyilatkozta Nick Cook az Electroneum operációs vezetője. “Az M1-et helyi kiskereskedőkön keresztül értékesítik.”

Cook hozzátette, a hardvert Dél-Afrikában az Amazonon keresztül és meg lehet vásárolni.

Az Electroneum alapító Richard Ells CEO egy külön közleményben a CoinDesknek a következőt nyilatkozta:

Dél-Afrika egyértelmű döntés volt számunkra. Lefolytattunk egy nagyszabású felmérést az országban és a megkérdezettek 97%-a felelte, hogy szívesen használnának ETN-t a mobilos előfizetésekre és adatcsomagok vásárlására.

Az Electroneum partnerségre lépett a kiberbiztonsági HackerOne céggel is, amit az USA védelmi minisztériuma is használ a biztonsági hálózatának védelme érdekében.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC
Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc

(Forrás: Business Wire)


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.