Kriptoprojektek könyvvizsgálására fejleszt eszközöket a KPMG

  • 1
  •  
  •  

A kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokat is kínáló vállalkozások auditálására fejleszt eszközöket a KPMG könyvvizsgáló cég.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Egy június 22-én megjelent közlemény szerint a négy nagy auditor egyike ezzel a lépéssel nagy terhet vesz le a piacon szereplő legitim vállalatok válláról.

A Chain Fusionre keresztelt szolgáltatás célja, hogy segítsen azon összetett és alapvető problémák megoldásában, amellyel az intézményi kriptoeszközpiac szervezeteinek szembe kell nézniük.

Ezek főleg a hagyományos piacoktól való eltérésből származnak. Teljesen más a rendszerek technológiai felépítése, más eljárásokat alkalmaznak működésük során, ezáltal pedig az eredendő kockázatokat is más szempontokból kell vizsgálniuk.

Az eltérő technológiai környezetekből azonban nem egyszerű összegyűjteni a vállalkozást érintő adatokat. Ezáltal nehézkessé válhat mind a ügyfeleknek, mind pedig a hatóságoknak való megfelelés.

A Chain Fusion fő ereje abban rejlik, hogy egy strukturált adatmodell segítségével képes összegezni a blokklánc-infrastruktúrákból és a hagyományos pénzügyi rendszerekből származó adatokat. Ily módon lehetséges azok feldolgozása vállalat- és kockázatelemzési, valamint megfelelési célokra.

A szabályozók és könyvvizsgálók teljeskörűen implementált ellenőrzéseket és folyamatokat várnak el a kriptoeszköz-vállalkozásokon belül és között – legyen szó kriptoeszköz- vagy hagyományos rendszerekről, esetleg bármiről a kettő között. Ha blokkláncra vagy digitális eszközre építő vállalkozás vagy, külön rendszered lesz mindenre

– árulta el Sam Wyner, a KPMG Cryptoasset Services csapatának igazgatója.

A CoinDesknek ezenfelül példaként megemlítette, miszerint nagy kihívást jelent, hogy egy cég könyvelése, valamint a nyilvánosan elérhető blokkláncon tárolt adatok megegyezzenek.

A beszélgetésből szintén kiderült, hogy a projekten már nagyjából egy éve dolgoznak, a felhasználók számával kapcsolatban azonban nem árult el információkat. Mindössze annyit mondott, már „több ügyféllel vagy potenciális ügyféllel” folytattak beszélgetést a témáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.