A kriptotőzsdék mindössze 10%-a nyereséges

A Barcelonai Trading Conference (BTC) az első napját zárta és szolgált néhány érdekes pillanattal és kijelentéssel. A konferencia egyébként ingyenes mindenki számára.

A kétnapos rendezvényen a kriptogazdaság jelentős személyiségei is részt vettek. A Finance Magnates által szervezett BTC konferencia eddig relatíve jól szervezetten zajlik.

A rendezvényen több érdekes téma került a figyelem középpontjába amire ráerősített a digitális eszközök pozitív idei teljesítményének is. Az egyik panelbeszélgetésen Harpal Sandu, a MINT Exchange elnöke, Max Boonen, a B2C2 vezérigazgatója, Cristian Gil, a GSR társalapítója és igazgatósági tagja, illetve Charlie Méraud, a Woorton társalapítója és vezérigazgatója vettek részt.

A beszélgetés során egyedülálló látószögből vizsgálták a kriptotőzsdék és váltók jövedelmezőségét is. Cristian Gil például azt nyilatkozta, hogy a 10 kriptotőzsdéből talán ha 1 képes nyereségesen működni szemben a kriptoközösség általános vélekedésével.

Gil megjegyezte, hogy „több tőzsdén ‘sötét erők’ is ügyködnek” és az egyenlő versenyfeltételek hiánya szintén komoly probléma. Az egyenlő versenyfeltételek pedig egyetlen mód, hogy valós piaci teljesítményen alapuló tőzsdét lehessen építeni. Egyes szereplők – véli – extra előnyöket élveznek a többiekkel szemben, ami hosszútávon fenntarthatatlan.

Max Boonen a tőzsdék működésének logisztikájáról beszélt. Szerinte bárki csatlakozhat a kriptotőzsdékhez, de nagy a kockázata annak, hogy a kriptók a hagyományos piacok útjában állnak és túlságosan magasak a belépési akadályok egy átlagfelhasználónak, hogy az infrastruktúra fenntartási költségeit ne is említse.

A beszélgetésen a Librát is átbeszélték és vegyes reakciókat váltott ki a beszélgetőkből. A legmeglepőbb kritikát Harpal Sandu fogalmazta meg, aki azt jósolta, hogy a Libra jelenlegi formájában, soha nem fog kereskedési forgalomba kerülni.

Véleménye szerint a Facebook rengeteg kárt okozott már laza adatvédelmi politikáival, állandósuló botrányaival és szerinte a Librát a szabályozók nem engedik jelenlegi formájában elindítani. A vállalat szerinte inkompetens és nincs meg a megfelelő háttértudással rendelkező alkalmazotti kör, akik képesek lennének a Librát sikeresen felfuttatni. Szerinte az egyetlen pozitívuma a Librának, hogy újra felkeltette az emberek érdeklődését a kriptók (értsd: bitcoin) iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük