Kriptovaluta alapot indít az UNICEF

Az Egyesült Nemzetek Gyermekügyi Alapja (UNICEF) kriptovaluta alapot indított, aminek bitcoin és ether forrásait nyílt forráskódú gyermekügyi projektek támogatására szánja.

A közleményében a szervezet azt írta, hogy az ENSZ szervezetek közül először a Kriptovaluta Alapot kriptovalutákkal fogják feltölteni és abban is fogja finanszírozni a projekteket.

Az első hozzájárulást az alap feltöltésére az Ethereum Alapítvány tette és már három projektet ki is választottak finanszírozási célból. E három projekt a Prescrypto, Atix Labs és Utopixar, amik vények nyomonkövetésére, befektetőkeresésre és közösségi tokenekre és azok menedzsmentjére fókuszálnak.

Aya Miyaguchi, az Ethereum Alapítvány elnöke a DevCon konferencián azt mondta, mintegy 100 ethert, közel 19 000 dollárt ajánlottak fel a szervezetnek.

“Ez egy új és izgalmas kaland az UNICEF számára,” nyilatkozta az UNICEF igazgatója Henrietta Fore. “Ha digitális gazdaságok és pénzek képesek megváltoztatni az elkövetkező generációk életét, akkor fontos hogy felkutassuk ezeket az általuk kínálta lehetőségeket.”

Az UNICEF Kriptovaluta Alapja az Egyesült Nemzetek legújabb kezdeményezése a blokklánc technológia terjesztésére. 2019-ben már szerepet kapott az UNICEF programjában a blokklánc technológia, mikor a  segítségével terveztek internetet biztosítani Kirgizisztánban a vidéki iskolákban. A kezdeményezés neve Project Connect.

Kapcsolódó hír, hogy az UNICEF múlt év decemberben bejelentette, 100 000 dollárt fektet 6 blokklánc startupba azért, hogy globális problémákat, mint egészségügy, pénzkezelés, átláthatóság stb. a blokkláncok segítségével fejlesszen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.