Különbségek a Dogecoin, a Shiba Inu és a Pomerdoge tokenomikájában

A Dogecoin és a Shiba Inu nevet már biztosan hallottad, de tudtad-e, hogy egy japán kutya ihlette a két digitális valutát? Ha pedig azt hinnéd, hogy ennél furcsább már nem is lehet, a Pomerdoge is megérkezett, hogy bebizonyítsa, még mindig van olyan, amivel meg lehet lepni az érdeklődőket. Kapaszkodj meg, cikkünkben a három kriptovaluta tokenomikáját boncolgatjuk, hogy befektetés előtt mélyebbre ássunk.

Mi az a tokenomika?

A tokenomics (magyarul tokenomika) a „token” és az „economics” (gazdaságtan) szavak összekapcsolásából származik, és egy token gazdasági jellemzőit tanulmányozza. Magába foglalja az adott kriptopénz kínálatát és keresletét, elosztását és kibocsátását, de az égetési mechanizmust, illetve a token hasznosságának analízisét is. Mielőtt kriptovalutába fektetnél, érdemes egy pillantást vetni a projektek tokenomikájára, és az értékelés előtt a lehető legtöbb tényezőt figyelembe venni.

Különbségek a Dogecoin és a Shiba Inu tokenomikájában

A Dogecoin és a Shiba Inu tokenomikáját az alábbi táblázat foglalja össze. Mindkét digitális valuta logója egyébként a „japánok kicsi kutyája”, mégis jelentősen különböznek egymástól. A Dogecoint 2013-ban, míg a SHIB coint 2020-ban dobták piacra, s bár mindkét valutát a szórakozás vágya táplálja, ez utóbbi közvetlen célja a pénzszerzés is. A SHIB egy ERC-20 token, amely az Ethereum hálózaton fut, a DOGE azonban a Bitcoinhoz hasonlóan egy olyan hálózatot használ, ahol a blokkokat a proof-of-work (POW) módszerrel fűzik össze. Fontos továbbá megjegyezni, hogy a Dogecoin alapítói neve régóta köztudott, a Shiba Inu alapítói azonban inkább anonimok kívánnak maradni.

Forrás: cointelegraph.com

Mi a helyzet a Pomerdoge (POMD) projekttel?

A Pomerdoge egy play to earn (P2E) platform, amely a mémeken túl a játékosokkal, befektetőkkel és kriptovaluta kereskedőkkel is kapcsolatot kíván teremteni. A platform az előértékesítés 1. szakaszának elindulása óta 1,3 millió dollárt gyűjtött össze, ami aláírja a tényt, hogy a befektetők ígéretesnek találják a projektet. Tekintettel tehát a platform iránti érdeklődésre, az előértékesítés a tervezettnél hamarabb is befejeződhet.

Fontos azonban hozzátenni, hogy a play to earn játékok száma megduplázódott az elmúlt néhány évben, ami megnehezíti a Pomerdoge dolgát. A fejlesztők azonban több olyan tulajdonsággal is felruházták a projektet, amely által kiemelkedhet a riválisai közül. A Pomergame például lehetővé fogja tenni a játékosok számára, hogy jutalmat zsebeljenek be pusztán a játékkal eltöltött időért cserébe. A Pomerplace piactéren pedig a játékban szerzett tárgyakkal, valamint értékes NFT-kkel kereskedhetnek, miután az arénában megküzdöttek ellenfeleikkel. A platform emellett a felhasználók fantáziáját is megmozgatja, mivel lehetővé teszi majd számukra, hogy saját maguk hozzák létre és szabják testre avatárjukat.

A Pomerdoge tokenomikája szerint a token ára 0,007 dolláron indult, ami az eladott tokenek száma alapján emelkedik. Az előértékesítés négy szakaszra fog osztódni. A projekt egyébként részben hasonlít a SHIBA INU megközelítéséhez. A POMD – a SHIB coinhoz hasonlóan – ugyanis szintén az Ethereum hálózaton fut, a projekt mögött álló csapat pedig anonim. A teljes készlet 1,777,777,777 darab, amely a következőképpen fog elosztódni az előértékesítés, a játékon belüli jutalmak, a marketing, a fejlesztők, a tőzsdei listázás, a stakelés és a likviditás tekintetében:

A korai befektetők további előnyöket is élvezhetnek, például NFT-ket vásárolhatnak, és mintegy 0,008 dollárért hozzáférhetnek a POMD tokenhez, aminek ára a várakozások szerint folyamatosan emelkedni fog.

További információkért a Pomerdoge kapcsán kattints az alábbi linkekre:

Weboldal: https://pomerdoge.com/

Telegram: https://t.me/pomerdoge

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***