Laboratóriumban előállított vírus a SARS-CoV-2, állítja a hongkongi virológus

Szinte napra pontosan két hónapja arról számoltunk be, hogy egy fiatal hongkongi virológus azt állította a Fox News-nak, hogy a kínai kormány már jóval hamarabb tudott a COVID-19-ről, mint azt állítja. A virológus nő néhány felügyelője, akik elismert szakértők a virológia területén, figyelmen kívül hagyták a virológus nő korábbi kutatásait, mellyel szerinte sok életet lehetett volna megmenteni.

Akkor a hölggyel készített interjú nagy port kavart. A virológus azóta is az Egyesült Államokban bújkál, hiszen a kínai hatóságok már minden hozzá kapcsolódó szálat felgöngyölítettek Kínában. A fiatal szakértő most ismét a nyilvánosság elé állt és további részleteket szivárogtatott ki a kínai rezsimből, mely információk alátámasztásához bizonyítékokat is mutatott.

Dr. Li-Meng Yan az elsők között tanulmányozta a vírust egy rangos hongkongi egyetemen, ahol Kínából való menekülése előtt dolgozott. A Loose Women című brit műsorban megismételte azt amit már korábban is mondott, hogy a Kínai Kommunista Párt szándékosan akadályozta meg azt, hogy a COVID-19 vírusról bármi is napvilágot lásson. Gyakorlatilag hónapig titkolódzott a kínai államvezetés a vírus terjedésével kapcsolatban. De nemcsak ezt titkolták, hanem azt is, hogy a SARS-CoV-2 vírust valójában kínai tudósok hozták létre laboratóriumban.

Hat hónap alatt előállítható

A vírus eredetére vonatkozó kérdésre az orvos azt mondta: “laboratóriumból származik.” A szakértő kategórikusan elutasította a sajtóban elterjedt állításokat, miszerint a vírus a vuhani piacról szabadult volna el. Li-Meng Yan szerint az egész csak elterelés volt, semmi más. Peking szándékosan nem állította meg a vírus terjedését, hagyta, hogy kikerüljön Kínából és végig fertőzze a világot. Ő hiába próbálta a vészharangokat kongatni, hogy a vírus elképesztő sebességgel terjed emberről emberre, a Hongkongi Közegészségügyi Iskolának, és a WHO referencialaboratóriumának korábbi felügyelői elhallgattatták.

Kína nemzeti egészségügyi bizottsága tagadta, hogy a járvány egy laboratóriumból indult volna ki és azt állította, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírust egy kínai laborban hozták volna létre. Vasárnap azonban Dr. Li-Meng Yan regisztrált a Twitteren és hétfőn megosztott egy olyan dokumentumot, melyet két másik kínai tudóssal együtt írt.

Ezután egy ResearchGate-en található igazoláshoz biztosító hozzáférést osztott meg, amely segítségével ellenőrizhető a Hongkongi Egyetemmel való kapcsolata, továbbá 13 publikációját is láthatjuk, amelyekre 557 alkalommal hivatkoztak. A közzétett dokumentumból egy részlet:

“A bizonyítékok azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2-nek olyan laboratóriumi termék, amely előállításához a ZC45 és/vagy a ZXC21 denevérkoronavírusokat használták sablonként és/ vagy gerincként. A bizonyítékok alapján továbbá azt feltételezzük, hogy a SARS-CoV-2-nek szintetikus útja van, ez azt bizonyítja, hogy ennek a koronavírusnak a laboratóriumi létrehozása körülbelül hat hónap alatt megvalósítható.”

Yan azt írta a vírus manipulációjával kapcsolatban: “a vuhani kutatók a laboratóriumban előállított koronavírus fertőzőképességét és patogenitását fokozták. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2 genom bizonyos aspektusait rendkívül nehéz összeegyeztetni a természetes evolúció eredményeivel.” 

A dokumentum teljes hosszában ITT olvasható el angol nyelven, amelyben színes ábrákkal bizonyítják, hogy a SARS-CoV-2 vírust ember hozta létre!