A Layer3 airdropon tálalja vadonatúj hasznossági tokenjét

A Layer3 bejelentette, hogy elindítja saját hasznossági tokenjét, az $L3-at. A csapat egy airdroppal is kedveskedik, amelyben a teljes kínálat 5%-át osztják szét a közösségen belül. A tervek szerint az indulásra még idén nyáron sor kerül.

A protokoll szerint a teljes kínálat 300 millió tokenből áll majd, és 51%-át a Layer3 közösség tagjai kapják. A Layer3 Alapítvány 2024 júniusában fogja közzétenni a részletes tokenomikát. „A tulajdonosok részt vehetnek majd a protokoll bizonyos aspektusait érintő kormányzásban, hogy hozzáférjenek a protokollra épülő termékek fokozott hasznosságához”– írta a Layer3 egy blogbejegyzésben.

A Layer3 szerint az airdrop a teljes $L3 kínálat 5%-át osztja szét a korai alkalmazók és a CUBE minterek között”. „Többszörös airdrop lesz, további részleteket hamarosan közlünk” – áll a bejegyzésben.

Az ökoszisztémán belüli CUBE-k, vagyis a Credential to Unify Blockchain Events, olyan ERC-721-es tokenek, amelyeket egyedi, interaktív láncon belüli feladatok teljesítésével “mintelnek”, azaz hoznak létre, amelyeket a Layer3 „Quests”-nek nevez a honlapja szerint.

A csapat megfogalmazása szerint “a Layer3 célja, hogy az emberek és az AI-ügynökök személyazonossági és kereseti infrastruktúráját egyaránt működtesse, mivel ökoszisztémák milliói fogadják el a tokenalapú elosztási modelleket”.

A Layer3-nak meglehetősen hamar sikerült elnyernie a közösség bizalmát. 2021-es megalakulása óta 96 millió interakciót segített elő, több mint 150 országban.