Legnagyobb brazil brókercég bitcoin és ethereum tőzsdét indít

A legnagyobb brazil brókercég belép a bitcoin (BTC) és ethereum (ETH) arénába, jelentette a Bloomberg szeptember 21-én.

A Grupo XP vezérigazgatója Guilherme Benchimol a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, a következő hónapokban egy 40 főt alkalmazó kriptotőzsdét indít XDEX néven. A Grupo XP a legnagyobb brazil brókercég különböző leányvállatokkal és üzletmodellekkel.

Az XP célja, hogy 2020-ra 245 milliárd dollárra növelje a kezelt letétek összegét, ami a jelenleginek a négyszerese. Az XP ambiciózus tervei között szerepel egy bank indítása szintén az elkövetkezendő hónapokban.

Benchimol a Bloomberg interjú során szkepticizmusának adott hangot a kriptopénz szektor kapcsán és kijelentette, jobban örülne, ha a szektor nem létezne, de mégis ezért döntöttek a piaci lehetőségek felfedezése mellett. Hozzátette, a céget beletaszította a kriptopénzek népszerűsége, hogy kriptotőzsdét nyisson. Brazíliában 3 millió állampolgárnak van kitettsége a bitcoin piacán ami ötször akkora, mint a helyi részvénypiacokon kereskedők száma.

Ezt megelőzően a Grupo XP áprilisban jelentette be, hogy egy tőzsdén kívüli (OTC) váltó indítását is tervezi. Az XP COIN INTERMEDIACAO váltót 2017. augusztusában regisztrálta a brókercég miután egy 5 millió reálos (1.5 millió dollár) tőkeinjekciót hajtott végre a cégnél majd átkeresztelte XDEX-re.

A héten a brazil gazdasági versenyhivatal vizsgálatot indított 6 országos bank ellen amiért állítólagosan monopolisztikus praktikákkal próbálják megakadályozni a kriptopénz tőzsdék hozzáférését a pénzügyi rendszerhez. A bankok ezzel szemben azzal védekeznek, hogy a kriptotőzsdék nem szolgáltattak elegendő információt az ügyfeleikről.

Tapasztaltatok már visszaéléseket a magyar bankok részéről amiért kriptopénzekkel kereskedtek?

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.