Lehet még idén 5 dollár az XRP?

Hasonlóan a legtöbb kriptopénzhez, a 6. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező XRP árfolyama is tapasztalt mostanában hideget-meleget egyaránt. A magas volatilitás miatt sok befektető kíváncsi lehet arra, vajon idén képes lesz-e elérni a XRP értéke az 5 dollárt.

Cikkünkben részletesen megvizsgáljuk az összes olyan tényezőt, ami hatással lehet az XRP értékére, továbbá megvitatjuk, mennyire reális az 5 dolláros cél 2023-ban.

A befektetők bizalmát nem kifejezetten erősítette, hogy a Ripple és a SEC (amerikai tőzsdefelügyelet) perben állnak egymással. Ezzel kapcsolatban a cég vezérigazgatója, Brad Garlinghouse a napokban optimizmusának adott hangot: véleménye szerint még 2023-ban döntés fog születni az üggyel kapcsolatban. A negatív makrogazdasági hangulat ellenére viszont az XRP – a Ripple natív tokenje – más érmékhez képest viszonylag keveset veszített értékéből.

A negatív trend ellenére a legnagyobb befektetők kitartanak a Rippel mellett.

Whale Alert: Sokasodnak a nagybefektetők a Ripple körül

A Whale Alert blokklánc-elemzéssel foglalkozó vállalat adataiból kiderül, hogy jelentős mennyiségű XRP került a napokban eladásra. Január 27-én mindössze két, ismeretlen kriptotárca irányából több mint 160 millió XRP tokent vásároltak meg. A megvásárolt mennyiség értéke az akkori piaci áron meghaladja a 65 millió dollárt.

Január 26-án szintén a Whale Alert jelentette, hogy egy ismeretlen kriptotárca közel 40 millió XRP érmét vásárolt a Bitso tőzsdén keresztül. Ezek jelenlegi ára 16.2 millió dollárnak felelnek meg. Ez azonban még nem minden.

Szintén a napokban 30 millió XRP érmét (nagyjából 12.4 millió dollár) adott el egyetlen kriptotárca a Bitsonak, továbbá a Bitstamphez küldtek 33 millió érmét (13.65 millió dollár) szintén egyetlen kriptotárcából.

A Whale Alert szakértői úgy vélik, hogy az XRP árfolyamának csökkenése ellenére egyre több nagybefektető vásárol az érméből ami akár egy közelgő bikafutom is jelezhet.

XRP előrejelzés

Jelenleg az XRP értéke 0.401 dollár, az elmúlt 24 órában összesen 1.2 milliárd dollár volt a kereskedési volumene, aminek ellenére viszont az árfolyam nem változott jelentősen az előző napi értékhez képest. Piaci kapitalizáció tekintetében a CoinMarketCap adatai szerint a 6 legnagyobb érme az XRP, értéke meghaladja a 20 milliárd dollárt.

A pozitív januári hangulat a kriptopiacon magával vitte az XRP-t is, ennek ellenére az előző hét során 6%-ot veszített értékéből. A jelenlegi árszint kifejezetten fontos lehet a befektetők számára. 0.42 dollár fölött valószínűleg további erősödésre lehet számítani, míg 0.3965 alatt akár 0.33-ig visszaeshet az árfolyam.

Hála a javuló piaci hangulatnak az MACD és az RSI indikátor is azt jelzi, hogy az érme a vételi zónában van.

Összefoglalva, az XRP-nek nem rosszak a kilátásai, azonban az 5 dolláros értéket szinte biztosan nem fogja idén elérni.

A legjobb altcoinok, amikkel magasabb profitot is elérhetsz

Az altcoinok fantasztikus lehetőségeket kínálnak azok számára, akik magas profitot szeretnének elérni. Írásunk további részében három olyan, előértékesítési szakaszban lévő projektet mutatunk be, amikkel alacsony kockázat mellett lehet jelentős haszonra szert tenni.

Ne maradj le te se az év legjobb befektetéseiről!

Fight Out (FGHT)

Dióhéjban a Fight Out egy move-to-earn (M2E) rendszerre épülő, blokklánc-technológiát használó fitneszalkalmazás és edzőteremlánc.

A második előértékesítési szakaszában járó projekt hatalmas sikereket ért el rövid időn belül. Alig egy hónap alatt 3.6 millió dollár értékben sikerült eladni az FGHT érmékből, és az eladások tempója nem mutatja a lassulás jeleit.

A most megvásárolható FGHT érméket előfizetésre lehet majd váltani, illetve a piactéren keresztül, a nem blokkláncot használó belső digitális valutát, a REPS-t lehet belőle megvenni.

A népszerűségnek több oka is van. Egyrészt a fitneszalkalmazásban számos különböző mozgásformát érhetnek el a befektetők. Ezeket nem csupán profi edzőkkel előre felvett verzióban lehet majd elérni, hanem akár élőben, online is.

Az ökoszisztéma érdekessége, hogy minden végrehajtott edzés, kihívás vagy verseny után az előfizetők REPS pontokat tudnak majd gyűjteni. Az összegyűjtött pontokat később beválthatjuk a platform piacterén keresztül különböző digitális, illetve valós ajándékokra.

Kérhetünk értük személyes konzultációs időpontot valamelyik személyi edzőtől, vásárolhatunk avatárunk számára NFT-kiegészítőket, sőt akár előfizetésre is válthatjuk őket.

Vagyis akik igazán keményen edzenek, akár az előfizetésük árát is össze fogják tudni gyűjteni. A Fight Out tervei között szerepel, hogy nem csupán a digitális, hanem a valóságban is meghódítják a testedzés szerelmeseinek szívét.

2023 végére terveik szerint meg fogják nyitni a tervezett 20 edzőteremből a legelsőt. Ezekben a felhasználók nem csupán magasabb REPS pontokért csinálhatnak végig edzéseket, hanem vásárolhatnak az egészségbárban, és a közösségi tereket is kedvük szerint használhatják.

Az FGHT érmék szélsebesen fogynak, így akik szeretnének csatlakozni ehhez a forradalmi projekthez, azok jobban teszik, ha csipkedik magukat.

FGHT token vásárlása

C+Charge (CCHG)

A C+Charge egy fantasztikus, zöld projekt, melynek segítségével a befektetők egyszerűen tölthetik fel elektromos járműveiket.

A projekt célja, hogy egy globális C+Charge töltőállomás-hálózat jöjjön létre, melyeknél egyszerűen, mobileszköz használatával, CCHG érmékkel lehetséges a fizetés.

Mivel nem lesz szükség az állomásokon kártyaolvasó terminálra, így az üzemeltetése és fenntartás díja is jelentősen csökkeni fog.

ccharge karbonkredit audit

Akik igénybe veszik valamelyik állomást, karbonkrediteket tudnak gyűjteni Goodness Native Token (GNT) formájában. A GNT-ket később, a C+Charge alkalmazásán keresztül értékesíteni is lehet.

Az ökoszisztéma egyik legfontosabb részét a mobilalkalmazás fogja alkotni. Ebben nem csupán az tudható meg, hogy merre található a legközelebbi töltőállomás. Ellenőrizhető az állomás állapota, a várakozási idő és az összegyűjtött karbonkreditek száma is megtekinthető.

A C+Charge jelenleg az első előértékesítési szakaszánál tart, így aki még most vásárol CCHG érméket, az előértékesítés végére jelentős hasznot tud majd realizálni.

CCHG token vásárlása

Meta Masters Guild (MEMAG)

A kriptoszektor egyik legnépszerűbb szegmensét képezik a play to earn (P2E) játékok, ami teljesen érthető, hiszen mindenki szeretne játékkal pénzt keresni.

A P2E játékok felhasználói viszont gyakran cserélődnek, és legtöbb esetben a befektetők hamar elpártolnak egy projekttől. Ennek az elsődleges oka az, hogy a kriptojátékok legnagyobb része unalmas és ismétlődő feladatokra kényszeríti a felhasználókat, amiért cserébe csak minimális profit érhető el.

Ezzel szemben a Meta Masters Guild (röviden MMG) egy olyan platformot hozna létre, ahol számos játék elérhető lesz, melyeket akár ingyen is kipróbálhat bárki. A játékok fejlesztése során a legfontosabb szempont az volt, hogy kövessék az úgynevezett play AND earn szemléletet.

memag kriptojatek

Ez annyit tesz, hogy nem a profitszerzési mechanika a legfontosabb, hanem az izgalmas és változatos játékélmény biztosítása.

Ennek érdekében kezdetben három, teljesen különböző játék lesz elérhető az MMG felületén.

Legelőször az autóversenyzős Meta Kart Racers, majd a fantasy világban játszódó Raid NFT végezetül a metaverzumot használó Meta Masters World.

Az előértékesítés hatalmas sikereket ért el: alig pár hét alatt közel 2.2 millió dollár értékben sikerült értékesíteni a MEMAG tokenekből.

Az összesen 7 előértékesítési szakaszból a 4. hamarosan lezárul, így akik még kedvezményes áron szeretnének hozzájutni az érmékhez, azoknak nem maradt vesztegetni való idejük.

MEMAG token vásárlása