A világ 23. leggazdagabb embere is beszállt a Bakkt kriptotőzsdébe

Bakkt, az Intercontinental Exchange hamarosan induló kriptotőzsdéje a héten fejezte be első finanszírozási körét, melyben az ismert hong kongi milliárdos, Li Ka-shing is részt vett.

Li Ka-shing vezette a Bakkt befektetési körét

A Series A finanszírozási körben a Bakkt több mint 180 millió dollárt gyűjtött, ahol az Intercontinental Exchange (egyben a NYSE tőzsde tulajdonosa) tulajdonosnak igazi nagyhalakat sikerült meggyőznie a befektetésről. Beszállt a Boston Consulting Group, A Microsoft kockázati tőke cége az M12, a Naspers fintech vállalata, a PayU, áll a friss Bakkt Medium bejegyzésben.

Az egyébként befektetői körökben ismert vállalkozásokat azonban überelte a Horizons Ventures, mely egy hong kongi kockázati tőke befektető és anno még Li Ka-shing alapította. Ka-shing a Forbes szerint a világ 23. leggazdagabb embere és már egy évtizede építi tech portfólióját.

Ka-shingnak nem ez az első kriptós kiruccanása. 2013-ban a Horizons Ventures a BitPay bitcoin fizetési szolgáltatóba is beszállt, majd követte 2016-ban a Blockstream blokklánc technológia szolgáltató.

A nagybefektetők szerint kriptó a jövő

A Bakkt terve, hogy platformján intézményi befektetőket célzó bitcoin és altcoin határidős megbízásokat kínáljon, összhangban van a nagybefektetők elvárásaival. Li Ka-Shing Horizons Ventures-e mellett a finanszírozási körben részt vett a CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Pantera Capital és Protocol Ventures is.

Kelly Loeffler Bakkt CEO (jobbról)

Az intézményi befektetői körök nagyágyúi által támogatott Bakkt segítségével szélesre nyílhat a kriptovaluta elfogadottság is. Az intézményi tőke megjelenésével egyben csökkenhet a volatilitás is, ami a kezdetek óta a kriptopénz piacok rákfenéje.

A Bakkt indulása egyértelműen hasznos momentum lesz a kriptoszektor fejlődésének történetében ugyanis bitcoin elszámolású ügyleteket kínál szemben a 2017 végén indult CME és CBOE fiat megbízásaival. A bitcoin ügyleteit pedig az ICE határidős tőzsdéje és elszámolóháza fogja feldolgozni.

A közösség garázskereskedői reményteli lépésnek vélik a Bakkt január 24-ei indulását, mely eredetileg már 2018. novemberében el kellett volna hogy induljon. A vállalat akkor még a szabályozási nehézségeket okolta a késésért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük