Litecoin technikai elemzés

A fundamentálisok alapján éves minimumán van a tranzakciószám és tranzakciós érték a Litecoin (LTC) hálózatán. A 2018 decemberében felállított árfolyam aljról ugyan sikerült feltápászkodnia, de továbbra is 91%-is mínuszban van 2017 decemberéhez képest.

Litecoin technikai elemzés

A napos charton az 50/200 EMA-k medvésen keresztezték egymást 2018 májusában és azóta az árfolyam az 50-es EMA alatt mozog. A 200-as EMA jelenleg 52 dollárnál van és egyrészt mint mágnesként szolgál az árfolyamnak, másrészt ellenállást is jelent akkor, ha az árfolyam elkezdene felfelé tendálni az éves középárfolyamához. Jelenleg nincs aktív RSI vagy volumen divergencia. A Bitfinex összes long/short nyitott pozíciók száma az LTC/USD páron (a chart felső szakasza) enyhén a longok felé hajt.

A histórikus volumen profilok (vízszintes oszlopok) magas volument jeleznek az 52 dolláros árszintnél, ami ellenállásként fog szolgálni, ha az árfolyam elkezd emelkedni. Az árfolyam pillanatnyilag egy 31 dolláros magas volumen zóna fölött tanyázik, ami ez esetben az LTC árfolyam támaszát adja. A histórikus volumen profilból szintén kiolvasható, hogy a 22 és 18 USD-s tartományban már nagyon alacsony a volumen, ami azt jelzi, hogy ha az árfolyam tovább esne, akkor a következő támaszok e szinteknél várhatóak.

Litecoin technikai elemzés

Az LTC árfolyam jól láthatóan fixálva van egy medvés villához (PF – Pitchfork indikátor) is 2018 decemberi, márciusi és májusi súlypontokkal. Mind a felső, mind az alsó átlós zónák erős támaszként és ellenállásként szolgálnak. Az ár szünet nélkül próbál visszatérni a középvonalhoz (sárga vonal), ami pillanatnyilag 23 dollárnál van. A medvés PF mindaddig érvényben marad, amíg a gyertya nem zár a PF fölött, ami mai napon 36 dollárt jelentene és akár a hét második felében bekövetkezhet.

Litecoin technikai elemzés

Az Ichimoku felhőt kielemezve négy metrikát használtunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A felhő aktuális állapota a napos charton 20/60/120/30 időtartamokra többségében medvés: az árfolyam a felhő alatt van, a felhőmedvés, a TK kereszt bikás és a leszakadó távolság a felhő alatt helyezkedik el.

Az árfolyam már 2018. májusa óta a felhő alatt dekkol. Egy hagyományos long beszállásnak nincs addig értelme, amíg a gyertya nem zár a felhő fölött. A lapos Kumo 43 dolláron tanyázik és mágnesként vonzza az árfolyamot.Amennyiben az árfolyam nem állít fel újabb aljakat, akkor a trendforduló eshetősége növekedni fog februárban és márciusban.

Litecoin technikai elemzés

Végezetül a napi LTC/BTC charton a pár bikás felhőt mutat a 200-as EMA fölött. Mindkét volumennél medvés divergencia olvasható le és az RSI azt indukálja, hogy a bikás momentum kezd gyengülni és hamarosan korrekció várható. Az 50/200 EMA azonban bikásan keresztezheti egymást a következő hónapokban, ami long beszállási jelként funkcionál. A célárfolyam az emelkedésnél az 50%-os retracement szint lehet, 0.016 bitcoinnál.

Az LTC/USD páron gyengülő medvetrend az LTC/BTC-n pedig kezdeti szakaszában lévő bikatrend olvasható le. A Bitfinex nyitott megbízások között relatíve egyensúly figyelhető meg a longok és a shortok között, ami további up mozgás előszele lehet. A bikás Kumo kitörés és a PF medvés indikátorból való kitörés az LTC/USD párnál további optimizmusra ad okot. A 42-es árszint már akár a következő két hónapban is meglehet, ahogy a 0.016 BTC-s árfolyam is még ebben az évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük