Tegnap kezdődött a hajsza az ingyen satoshik után!

12 különböző bitcoin projekt és bitcoinnal foglalkozó cég indított el nemrég egy, az egész világon átívelő bitcoin kincsvadászatot. A Wasabi Wallet, a Blockstream vagy éppen a Trezor részvételével indult kezdeményezés a HuntingSats nevet kapta. 2023. január 23-án kezdődött a játék, amelynek keretében a résztvevő vállalatok egy bitcoin tárca kulcsszavait fogják majd közzétenni.

Vadászat a satoshikra – hackerek előnyben

A tárcában 3,454,811 satoshi található. A bitcoin fanatikusok és játékos kedvű kriptosoknak aztán a szavak segítségével meg kell próbálniuk feltörni a tárcát és ha sikerrel járnak, övék lehet az összes satoshi. Ahogy szépen lassan egyre több és több szó lesz elérhető majd a kulcsból, úgy lesz egyszerűbb majd a bejelentés szerint brute force metódussal feltörni a tárcát. Hiszen alapvetően megfelelő sorrendbe kell rendezni a szavakat vagy amikor még nem érhető el minden szó, brute force módszerrel végigpróbálni a sok millió lehetőséget. Persze ez csak egyetlen opció, a hivatalos bejelentés szerint elég sok módszerrel lehet bejutni a tárcába.

És az óra ketyeg, hiszen minél több szó lesz elérhető, annál könnyebb lesz visszafejteni a kulcsot. A 12 szóból álló kulccsal védett bitcoin címet megosztották a 12 résztvevő céggel. A január 23-án kezdődött héten minden egyes résztvevő megosztja a hozzá tartozó szót a #HuntingSats hashtag alatt. A hét végén pedig, ha addig nem töri fel senki a tárcát, még több segítséget fognak majd a szervezők közzétenni. A további információkról érdemes a HuntingSats.com oldalát böngészni.