Magukra találtak az altcoinok, megugrott a ‘shitcoin’ keresések száma

A tegnapi amerikai kongresszusi meghallgatás nagyrészt a Libra és a Facebook globális pénzügyi törekvéseinek kritizálásáról szólt. Az ülésből azonban néhány más részlet is napvilágot látott, és nem mindegyik rossz a bitcoinra és a kriptoiparra nézve.

Ismét Libra kritikák

A szenátorok egybehangzó véleménye szerint, a Facebook veszélyes, és a saját digitális pénznemének elindítására irányuló erőfeszítéseknek szigorúan szabályozottaknak kell lenniük, ha egyáltalán megengedhető a Libra piacra bocsátása. Ez nem meglepő, figyelembe véve a vállalat közelmúltbeli adatvédelmi és számítógépes biztonsággal kapcsolatos botrányait. A közösségi média óriásnak be kell még bizonyítania, hogy elég megbízható ahhoz, hogy a globális pénzügyek piacára lépjen. A „Facebook által javasolt digitális pénznem- és adatvédelmi megfontolások vizsgálata” nevű meghallgatást napirend szerint egy másik követte, amely a nagy technológiát kívánja távol tartani a pénzügyek világától. A Calibra feje, David Marcus, ismét komoly kérdésekkel szembesült, amelyek közül sokra nem tudott megfelelő választ adni.

A Facebook egyértelműen felrázta a kriptoszabályozás darázsfészkét, és sokan attól tartanak, hogy széleskörű ellenszenv kialakulását tapasztalhatnak majd az iparágban. A meghallgatáson számos keményfejű kongresszusi tag is jelent volt, azonban egy szenátor nyíltan kijelentette, hogy a bitcoint nem lehet tönkretenni. Patrick McHenry, az Észak-Karolina ház képviselője azt mondta, hogy még a tűzfalakkal rendelkező kínaiak sem tudták megsemmisíteni a BTC-t.

A Binance vezető, Changpeng Zhao úgy reagált, hogy a kongresszusi tagok alapvetően makacsok a bitcoinnal kapcsolatban, de nem annyira, mint a Librával.

Van a bitcoin, és ott van a shitcoin

Talán véletlen egybeesés, hogy hosszú idő után most először, az altcoinok túlteljesítik a bitcoint. Warren Davidson, kongresszusi tag a meghallgatáson tett shitcoin megjegyzésével, egyértelműen a Librára utalt. Ebben a térben sokan használják a következő kifejezést: „van a bitcoin, és ott van a shitcoin,”… Ezek különböznek attól, amit az emberek shitcoinnak hívnak, mert az értékük központi hatóság által torzítva lehet, így az emberek valós veszélynek tehetik ki befektetéseiket.

A bitcoin maximalista és a Nakamoto Intézet elnöke, Michael Goldstein hozzátette, hogy a shitcoin nem egy szentségtörés. A monetáris gazdaságtanban ez egy fontos technikai fogalom. Az emberek kíváncsiságát mi sem mutatja jobban, mint a Googlén indított shitcoin keresések száma, amely drámai módon megnövekedett az Egyesült Államokban, Davidson kongresszusi meghallgatása után.

Ezt követően nem sokkal a bitcoin ismét 10 000 dollár felett járt, és néhány altcoinnak sikerült két számjegyű növekedést elérnie, ami ma estére már a semmibe olvadt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük