A Bitcoin egy ‘megállíthatatlan erő’, nyilatkozta egy kongresszusi képviselő

Mikor a Bitcoin támogatóinak Washingtonban van jelenésük, általában a negatívumot kell hogy hallgassák a kongresszusi képviselő bizottsági tagoktól. Az e heti meghallgatáson azonban egy meglepő beismerés is elhangzott egy politikusok részéről: az Egyesült Államok nem tudja irányítása alá vonni a Bitcoint.

‘A kormányok nem tudják az innovációt megállítani’

A július 17-ei meghallgatás során Patrick McHenry kongresszusi képviselő elmagyarázta kollégáinak, hogy a Bitcoin megállítására, szabályozására tett kísérletek haszontalanok.

“A világ, amit Satoshi Nakamoto a Bitcoin fehérkönyv megalkotója megálmodott és mások építik azt, egy megállíthatatlan erő,” nyilatkozta.

McHenry szöges ellentétben nyilatkozik politikustársaival szemben, akik között olyan is akad, akik szerint be kellene tiltani úgy ahogy van.

Megint mások nem képesek különbséget tenni az engedélyköteles 10 millió dolláros beugrót kérő Facebook Libra tech-oligarchia és a nyílt forrású, bárki által használható Bitcoin között.

Szerencsére Meltem Demirors jól elmagyarázta a tegnapi meghallgatáson.

McHenry szerint a szabályozások, tiltások és altcoin-shitcoinok ellenére a Bitcoin mindet túl fogja élni. Ha lehetséges lenne a leállítása, akkor egy ártó aktor már rég megtette volna a 2009-es indulás óta.

“Nem kellene eltérítenünk ezt az innovációt; kormányok nem tudják megállítani és azok akik megpróbálták, már elbuktak,” magyarázta.

A gyeplő a kriptósok kezében és nem a politikusokéban

Más országok szintén gyorsan rá kell döbbenjenek, ahogy az internetet, úgy a kriptókat sem tudják csak úgy lecsapni. India például egy komplett tiltást tervez a decentralizált kriptopénzekre.

A dokumentum alapján akár 10 év börtönnel is sújthatók, kik Indiában bitcoint használnak. Tim Draper milliárdos a potenciális tiltás abszurditását csak patetikusnak és korruptnak titulálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük